Record pentru economia Germaniei in 2015

Duminica, 09 August 2015, ora 14:37
5087 citiri
Record pentru economia Germaniei in 2015
Foto: Angela Merkel/Twitter

Economia Germaniei ar urma sa genereze in anul 2015 un excedent comercial record, in contextul scaderii preturilor la petrol si gaz pe plan global, releva date ale Ministerului german de Finante.

Excedentul balantei comerciale a economiei Germaniei ar urma sa atinga 8,1% din Produsul Intern Brut in 2015, comparativ cu 7,6% in 2014, informeaza Le Figaro.

Scaderea sumelor oferite pentru achizitionarea de petrol si gaze a favorizat cu 1,2% puncte procentuale excedentul comercial german, precizeaza analisti financiari.

Noul excedent record probabil va relansa dezbaterile privind presupusul rol al Germaniei in dezechilibrele economiei mondiale, noteaza Le Figaro.

Intr-un raport prezentat luna trecuta, Fondul Monetar International a indemnat Guvernul Angela Merkel sa consolideze cresterea economica pe termen mediu si sa reduca dezechilibrele externe.

Comisia Europeana considera ca excedentele comerciale care depasesc constant 6% din PIB sunt periculoase pentru stabilitatea macroeconomica. In acest context, Executivul Uniunii Europene a recomandat Berlinului sa favorizeze investitiile pentru a stimula importurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#record economie Germania, #excedent bugetar Germania , #buget