Rectificare bugetara: Guvernul taie bugetele a 16 institutii

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 15:09
2968 citiri
Rectificare bugetara: Guvernul taie bugetele a 16 institutii
Foto:realitatea.ro

Executivul pregateste o diminuare a bugetelor la 16 institutii din Romania, printre care si Ministerul Educatiei, in ceea ce va fi a doua rectificare de buget a anului 2010.

Ministerul Muncii va primi cele mai mari fonduri de la bugetul de stat, in cuantum de 987,3 milioane lei, reprezentand in principal transferuri pentru echilibrarea bugetului asigurarilor sociale de stat si fonduri pentru plata drepturilor de asistenta sociala, conform unor informatii pe surse citate de Mediafax.

Ministerul Agriculturii, care va primi 502 milioane lei pentru derularea proiectelor din fonduri externe nerambursabile postaderare si Ministerul Sanatatii, cu 256,8 milioane lei, reprezentand transferuri pentru echilibrarea bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, sunt alte mari beneficiare ale recificarii.

In schimb, Ministerul Finantelor e cel mai mare perdant, urmand sa suporte o reducere de 364 de milioane de lei, urmat de Ministerul Economiei, cu-75,3 milioane lei si Ministerul Educatiei, cu -40 de milioane.

Proiectul de rectificare va fi aprobat luni de Guvern. Prima rectificare bugetara din acest an a fost efectuata in luna august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#rectificare bugetara, #diminuare buget ministere , #buget
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
GUVERNUL FACE CE STIE MAI BINE
V
valencia
rank 1
dragi tovarasi,se pun borduri in draci,cate 2 randuri,chiar supraetajate