Revista presei: Buget prudent pentru 2012 si demiterea sefei SGG

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 10:28
1418 citiri
Revista presei: Buget prudent pentru 2012 si demiterea sefei SGG
Foto: gov.ro

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de buget pentru anul viitor, iar premierul Emil Boc a dat asigurari ca pensiile si salariile bugetarilor nu vor fi scazute.

Tot seful Executivului a anuntat ca Daniela Andreescu a fost revocata de la conducerea Secretariatului General al Guvernului, dupa ce ANI a constatat ca exista in cazul sau un conflict de interese, scrie presa centrala de sambata.

"Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul viitor", titreaza Puterea, precizand ca documentul urmeaza sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare.

Subiectul este dezbatut pe larg si de Evenimentul Zilei, care arata ca, potrivit lui Emil Boc, "Bugetul prudent nu exclude salarii marite".

In aceeasi conferinta de presa, premierul a mai anuntat ca "Sefa Secretariatului General al Guvernului a fost demisa", adauga Adevarul. "Daniela Andreescu, sefa SGG, demisa de premierul Emil Boc", titreaza si Romania Libera, precizand ca Daniela Andreescu fusese convocata, cu putin timp inainte de anuntul premierului, pentru o discutie privind spatiile RA-APPS atribuite de aceasta membrilor familiei sale.

Puterea: Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul viitor

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de buget pentru anul 2012, iar documentul urmeaza sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare, noteaza Puterea.

"Prudenta, responsabilitate si locuri de munca. Asa a fost construit bugetul de stat pentru anul viitor. Traim intr-un context national si pe plan intern care ne obliga la maxima responsabilitate. Spun asta pentru ca UE, din nefericire, se intoarce la austeritate", a explicat premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.

Totodata, seful Executivului a adaugat ca bugetul respecta zicala romaneasca "paza buna trece primejdia rea".

Evenimentul Zilei: Bugetul prudent nu exclude salarii marite

Proiectia bugetara pentru 2012 prevede ca majorarea pensiilor si salariilor este posibila, daca avem crestere economica, a mai declarat Boc, in prezentarea sa privind bugetul pentru 2012.

"Daca va avea loc o crestere de salarii sau pensii, ea se va produce cu mai mult de sase luni inainte de alegeri, astfel incat sa nu fie incalcata Legea responsabilitatii bugetare", a punctat premierul, citat de Evenimentul Zilei.

Seful Executivului a mai trasat principalele repere ale anului viitor pentru finantele Romaniei: o estimare de crestere economica de 2,1% si o tinta de deficit bugetar de 1,9% din PIB. De asemenea, Guvernul a programat pentru investitii 38,1 miliarde lei, in crestere de la 36,1 miliarde lei in acest an.

Adevarul: Sefa Secretariatului General al Guvernului, demisa de Boc

De asemenea, Emil Boc a mai anuntat, la finalul sedintei de Guvern, ca secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a fost revocata din functie, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a inceput verificarea in cazul acesteia.

"E o decizie suverana. Numirea si revocarea e o decizie a prim-ministrului", a explicat seful Executivului, relateaza Adevarul.

"In zilele urmatoare, voi anunta si un interimat", a adaugat Emil Boc.

Romania Libera: Daniela Andreescu, sefa SGG, demisa de premierul Emil Boc

Cu putin timp inainte de anuntul premierului, Boc a convocat-o in biroul sau pe Daniela Andreescu pentru o discutie privind spatiile RA-APPS atribuite de aceasta membrilor familiei.

Potrivit unor surse citate de Romania Libera, discutiile au fost foarte tensionate, "iar premierul tipa de se auzea prin usa".

Jurnalistii au descoperit, la inceputul acestei saptamani, ca sotul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, a inchiriat un spatiu al RA-APPS, institutie de stat aflata in subordinea sotiei sale.

Explicatia fostei sefe a SGG a fost surprinzatoare, spunand ca, legal, sotul sau nu ii este ruda. Ea a mai adaugat si ca, intr-adevar, s-a facut o inchiriere, dar nu catre sotul ei direct, ci catre o asociatie din care face parte acesta.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#Emil Boc buget 2012, #pensii salarii crestere 2012, #Boc demitere Daniela Andreescu, #Daniela Andreescu SGG ANI , #buget
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Aceste erori grave de management guvernamental vor fi plătite dlBoc