Senatul isi majoreaza bugetul pe 2016: Cate milioane sunt in plus

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 12:27
3435 citiri
Senatul isi majoreaza bugetul pe 2016: Cate milioane sunt in plus
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a adoptat, joi, o hotarare prin care isi majoreaza bugetul pe anul 2016.

Astfel, suma va fi cu 36 de milioane de lei mai mare decat cea aprobata initial de plen, ajungand la 160 de milioane de lei.

Potrivit hotararii Senatului, adoptata cu 109 voturi "pentru", bugetul finantat din resurse de la bugetul de stat "se majoreaza cu suma de 36.451 mii lei, iar bugetul de venituri si cheltuieli pentru activitatile finantate integral din venituri proprii se majoreaza cu suma de 194 mii lei, ajungand astfel la valoarea totala de 744 mii lei".

Cheltuielile curente, potrivit modificarilor aduse de senatori, se cifreaza la 159.119 mii lei, din care cheltuieli de personal - 129.987 mii lei, bunuri si servicii - 26.500 mii lei si transferuri - aproximativ 2.600 mii lei.

Pentru cheltuielile de capital sunt alocati 6.800 mii lei. Bugetul Senatului astfel modificat va fi transmis Ministerului Finantelor Publice si inclus in proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

Suma aprobata initial

Initial, Senatul si-a aprobat in 23 noiembrie bugetul pentru anul 2016, de aproape 130 de milioane de lei, dintre care peste 93 de milioane de lei reprezinta cheltuieli de personal, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial in 25 noiembrie.

Veniturile realizate de Senat vor fi retinute integral de catre acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente si de capital aferente activitatilor finantate din venituri proprii, organizate cu aprobarea Biroului Permanent.

Eventualele disponibilitati inregistrate la sfarsitul anului se vor reporta in anul urmator, pentru a fi cheltuite cu aceleasi destinatii. Biroul Permanent poate aproba utilizarea incasarilor si pentru alte destinatii.

Bugetul Senatului, adoptat prin hotarare, urmeaza sa fie transmis Ministerul Finantelor Publice, pentru a fi inclus in proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Buget aprobat Senat, #buget majorat Senat, #buget Senat 2016, #buget Senat, #buget 2016 , #buget