Tariceanu versus Dragnea pe buget: "O mancare de carne cu varza de Bruxelles" (Video)

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 16:34
3393 citiri
Tariceanu versus Dragnea pe buget: "O mancare de carne cu varza de Bruxelles" (Video)
Foto: Romania TV

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si liderul PSD, Liviu Dragnea, au avut miercuri un schimb acid de replici in plenul Parlamentului dupa votul pe bugetul pentru anul 2016.

Parlamentarii ALDE au votat impotriva, iar Tariceanu a spus ca bugetul pe anul viitor seamana, mai degraba, cu "o mancare cu carne si cu varza".

Bugetul pe 2016, votat cu o larga majoritate de Parlament

"Mi-as fi dorit ca acest buget sa fie construit cu totul si cu totul altfel. (...) Vrem sa facem un sector de sanatate modern, un sector energetic performant, o economie competitiva care sa duca Romania cat mai aproape de criteriile reale de convergenta? Ei bine, pornind de la aceste deziderate, se construieste bugetul. Bugetul nostru este construit exact invers.

Ministerul Finantelor strange solicitarile diferitelor ministere si le da mai mult sau mai putin in functie de influenta pe care o are fiecare. Acesta este bugetul pe care l-am votat azi si este regretabil acest lucru, fiindca mi se pare ca bugetul seamana mai degraba cu un fel de mancare cu carne cu varza. E poate varza de Bruxelles, dar nu ma incanta lucrul asta", a declarat presedintele Senatului.

Bugetul asigurarilor sociale, adoptat in Parlament: Cat cresc pensiile in 2016

Totodata, Calin Popescu Tariceanu a spus ca bugetul pe 2016 ne proiecteaza spre o Romanie de rangul doi, aproape ca o tara de lumea a treia.

"Am constatat ca bugetul ne proiecteaza spre o Romanie pe care nu mi-as dori-o, o Romanie de rangul doi, la periferia UE, o Romanie furnizoare de forta de munca ieftina, aproape ca o tara de lumea a treia. Acest lucru este intarit si de spusele binecunoscute ale ministrului de Finante. Mi-as fi dorit un buget asa incat sa vad, in anii urmatori, o altfel de Romanie: o Romanie prospera, care se apropie de nivelul de viata mediu al UE. Ni se propune insa o Romanie de doi lei, o Romanie in care oamenii pot sa fie platiti cu doi lei", a afirmat Tariceanu.

Buget 2016: Cum vor vota PSD, PNL, ALDE si minoritatile

Replica liderului PSD, Liviu Dragnea, nu a intarziat sa apara. El s-a declarat dezamagit de faptul ca parlamentarii ALDE au votat impotriva maririi pensiilor cu 5% si a precizat ca nu intelege ce inseamna "buget varza cu carne".

"Noi am votat acest buget in primul rand pentru ca ceea ce ne-a interesat pe noi, ca pensiile sa creasca cu 5%, sa se intample si se intampla prin acest vot. De asemenea, nu pot sa nu constat ca partenerii nostri de coalitie au votat impotriva maririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. Nu inteleg de ce, nu inteleg nici ce inseamna 'buget varza cu carne', nu inteleg, daca Guvernul nostru ar fi ramas pe acest proiect de buget, tot varza cu carne era? Sunt profund dezamagit de faptul ca partenerii nostri de coalitie au votat impotriva maririi pensiilor", a spus Dragnea.

Deputatii si senatorii au adoptat, miercuri, bugetul de stat pe 2016. S-au inregistrat 309 voturi pentru si 13 voturi impotriva. Numarul amendamentelor admise de plen la acest proiect este de 22, iar cele respinse - 309.

Tot miercuri, ei au adoptat si bugetul asigurarilor sociale pentru 2016, cu 290 voturi "pentru", 15 "impotriva" si 3 abtineri.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#buget 2016 adoptat, #buget asigurari sociale 2016, #buget 2016 varza carne , #buget
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Se sparge iubirea frateasca PSD-ALDE? Intra Tradiceanu in Opozitie?