Un fost ministru in Guvernul Ponta critica bugetul lui Grindeanu: Este nerealist

Marti, 21 Februarie 2017, ora 14:02
5005 citiri
Un fost ministru in Guvernul Ponta critica bugetul lui Grindeanu: Este nerealist
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru de Finante Ioana Petrescu este de parere ca bugetul elaborat de Guvernul Grindeanu pentru anul 2017 este "extrem de optimist".

"Intre timp s-au intamplat mai multe lucruri, protestele, stirile care au ajuns in ziarele internationale si as spune ca dupa acele evenimente bugetul devine nerealist", a declarat Ioana Petrescu la postul Antena 3, citat de DC News.

"Este bine ca se cresc pensiile, creste salariul minim, dar trebuie sa fim extrem de precauti pentru ca toate prognozele sunt extrem de optimiste si atunci fiecare cheltuiala trebuie sa fie foarte bine bugetata", a adaugat ea.

Ministrul sustine ca exista posibilitatea ca in urma recentelor evenimente sa fie afectate investitiile externe.

De asemenea, Ioana Petrescu a vorbit si despre sistemul de pensii, spunand ca nici Guvernul actual, nici cel tehnocrat nu au crescut contributia la pilonul doi de pensii, desi ar fi trebuit.

"Acest buget nu se uita destul spre viitor. Guvernul are reponsabilitate sa se uite la pensiile de azi si la cele de maine. Un lucru pe care nici acest Guvern, nici cel tehnocrat nu l-a facut a fost sa creasca contributia la pilonul doi de pensii. Ca nu au crescut aceasta contributie inseamna ca noi, care suntem tineri, cand vom iesi la pensie, vom avea o pensie privata mai mica.

As vrea sa atrag atentia. Nu este o masura impopulara, este o masura foarte buna pentru termen mediu si lung, dar are un impact bugetar. Daca iei din acea contributie si o trimiti catre fondul privat de pensii, ea ramane in acel fond privat de pensii si se investeste, ea ramanand in fondul public de pensii se foloseste catre plata pensiilor astazi", a detaliat fostul ministru.

Citeste mai multe despre bugetul pe 2017:

Buget 2017: Nu e clar cum va acoperi Guvernul majorarile salariale sau de ce a taiat total banii pentru metrou

Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetul

Un buget la fel de periculos pentru Romania ca ordonanta 13

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Ioana Petrescu buget 2017, #Ioana Petrescu buget Grindeanu , #buget