Vass: Bugetul pe 2012 este unul de gospodar in vremuri de seceta

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 11:06
1335 citiri
Vass: Bugetul pe 2012 este unul de gospodar in vremuri de seceta
Foto: Arhiva

Bugetul pe 2012 nu este unul de austeritate, ci este un buget chibzuit, care reporneste motoarele cresterii economice sanatoase, a declarat Andreea Paul Vass, consiliera premierului Emil Boc.

Ea a precizat la Rfi ca miile de amendamente ale Opozitiei au fost respinse pentru ca erau "neserioase".

Pentru Andreea Paul Vass, bugetul de stat pe 2012 este "un buget de gospodar in vremuri de seceta".

Anul viitor nu va fi unul de austeritate, afirma consiliera premierului Emil Boc.

"Nu mai vorbim de taieri, vorbim despre investitii si indraznesc sa spun ca bugetul pentru 2012 nu este unul de austeritate, ci este un buget chibzuit, care reporneste motoarele cresterii economice sanatoase", a mentionat Vass.

Intrebata de ce crede ca bugetul pe 2012 este criticat in tara, Andreea Paul Vass a pus acest lucru pe seama "demagogiei" si "populismului". "Discursul din tara din pacate nu este mobilat cu mult prea multe argumente tehnice, ci cu foarte mult populism, cu foarte multa demagogie. Politicienii insisi refuza in unele cazuri sa accepte realitatea economica europeana si romaneasca", spune consiliera premierului.

Andreea Paul Vass explica si motivul pentru care miile de amendamente ale Opozitiei la legea bugetului pe 2012 au fost respinse:

"A aparut o cascada incredibila de amendamente neserios facute! A avea mii de amendamente da doar semnalul unui exercitiu de imagine publica si nicidecum al unui act serios de a inainta propuneri pentru a imbunatati constructia bugetara pentru anul viitor. Sa nu va imaginati ca bugetul Romaniei poate cadea intr-o capcana a promisiunilor locale, pe care sigur ca parlamentarii si le-ar dori pentru a-si justifica propriul mandat in urma celor patru ani in Parlamentul Romaniei, in anul care vine si care nu au un fundament economic real, legat de ceea ce inseamna randament al investitiei respective.

Or lucrurile daca sunt argumentate corect, sigur ca sunt luate in considerare de catre coalitia guvernamentala, insa din pacate, nu am asistat la genul acesta de propuneri".

Dezbaterile din plenul Parlamentului asupra bugetului pe 2012 au fost suspendate luni, din lipsa de cvorum. Discutiile urmeaza sa fie reluate marti, 13 decembrie.

Citeste mai multe despre Vass: Bugetul pe 2012 este unul de gospodar in vremuri de seceta pe RFI.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#buget 2012 Andreea Paul Vass, #Vass consilier Boc buget , #buget