Ce ar trebui sa faca Marea Britanie daca iese din UE - proiectul care a castigat 100.000 de euro

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 13:51
3675 citiri
Ce ar trebui sa faca Marea Britanie daca iese din UE - proiectul care a castigat 100.000 de euro

Un membru al serviciului diplomatic britanic a castigat un premiu in valoare de 100.000 de euro pentru proiectul sau cu privire la politicile pe care Marea Britanie ar trebui sa le aplice in cazul in care ar iesi din Uniunea Europeana (UE).

Iain Mansfield a primit premiul "Brexit" in cadrul unui eveniment gazduit de Institutul pentru Afaceri Economice (IEA), care a avut loc la Londra, informeaza CBNC.

Mansfield, in varsta de 30 de ani, este directorul de comert si investitii in cadrul ambasadei Marii Britanii din Filipine. El recomanda ca Marea Britanie sa adere la Asociatia Europeana pentru Liber Schimb (AELS), din care fac parte Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia, si sa introduca "Legea marii abrogari" pentru reviziuirea si, ulterior, demontarea legislatiei Uniunii Europene.

Potrivit lui Mansfield, astfel de actiuni ar incuraja comertul dintre Marea Britanie si pietele emergente si ar reduce povara birocratica pentru mediul de afaceri britanic.

Mansfield sustine ca, prin aplicarea propunerii sale, produsul intern brut al Marii Britanii ar creste cu 1,3 miliarde de lire sterline.

El a tinut sa precizeze ca rolul proiectului nu este de a dezbate ideea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. Insa daca acest lucru se va intampla, este important ca tara sa imbratiseze o atitudine de "deschidere".

Premiile Brexit au fost introduse iulie 2013, scopul acestui demers fiind "imbunatatirea dezbaterii cu privire la modul in care va arata si in care ar putea sa arate Marea Britanie in afara UE". IEA a primit initial 149 de proiecte. O lista finala cu sase candidati a fost publicata luna trecuta.

Premierul britanic, David Cameron, a promis ca, daca Partidul Conservator va castiga alegerile de anul viitor, va organiza un referendum pentru ca britanicii sa decida daca raman sau nu in UE.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#proiect Marea Britanie iesire UE, #marea britanie uniunea europeana , #comert