Daca ai bani, cumpara o insula - totul despre comertul cu oaze de fericire

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 08:08
6379 citiri
Daca ai bani, cumpara o insula - totul despre comertul cu oaze de fericire
Foto: File de Lumina

Cine are masina isi doreste si o vila. Cine are vila isi doreste un iaht, cine are iaht isi doreste un avion, iar cine are avion ce-si mai poate oare dori? Niciodata nimic nu-i destul, ca sa nu-ti doresti si altceva in plus. Ca urmare, daca ai de toate, adesea iti mai doresti si o insula.

Oricat ar parea de bizar, comertul cu insule este de mai multa vreme in floare. Portalul Radioc sustine ca ele se gasesc unde nu te astepti: in Marea Caraibelor, in largul coastelor Frantei, Italiei sau ale Greciei, in zona Irlandei, a Canadei, a Norvegiei. Bineinteles, si in apele statelor Fiji sau Bahamas.

Insule pe care ti-ai dori sa le cumperi daca ai avea bani (Galerie foto)

Astazi, insulele se pot vinde sau cumpara in mod liber, ba chiar unii au dezvoltat o afacere prospera tot cumparand si vanzand aceleasi insule, intrucat exista proprietari care se plictisesc de achizitia facuta sau altii care, ajunsi la faliment, vand insula.

Cateva comentarii despre comertul cu insule

Cine vrea sa fie excentric si in acest domeniu isi poate cumpara o insula artificiala. Emiratele Arabe Unite au construit sau construiesc in prezent vreo 300 de asemenea insulite, al caror cost se ridica si la 3 miliarde de dolari. Fireste, nu toate au acelasi confort si acelasi pret, dar media pretului per insula este de circa 10 milioane de dolari.

Dupa cate se stie, Republica Insulele Marshall are cateva sute de insule, majoritatea nelocuite. Concret, este vorba de 32 de atoli si 867 de recifi, multi dintre ei amenajati corespunzator la suprafata, pentru a putea fi locuiti. Republica nu-si vinde tara, dar este dispusa s-o inchirieze pe termen de 50 de ani.

Stransa cu usa, Grecia incepe sa-si vanda insulele - cat costa si cine le cumpara

La randul ei, Republica Tonga este un arhipelag din Pacific, constituit din 150 insule, dintre care numai 40 sunt locuite. Restul sunt de inchiriat pe un termen si mai atragator decat cele din Republica Insulelor Marshall: 99 de ani. Este destul. In fond, nu multi dintre noi spera sa ajunga centenari si sa-si petreaca viata pe o insula pustie, ca un fel de Robinson Crusoe.

Bill Gates are doua insule

Exista pesonalitati de top care si-au cumparat insule. Bill Gates are doua, una in largul Noii Scotii, iar a doua in zona Noii Zeelande. Actorul american Johnny Depp are si el una in Bahamas.

Unii oameni de afaceri cu bani si-au cumparat insule, pentru a le inchiria la preturi exorbitante, facand astfel o afacere profitabia. Cea mai notorie dintre aceste afaceri este inchirierea unei insule tinerelor perechi, pentru petrecerea lunii de miere.

Dar, pentru ca insula sa tenteze, ea trebuie dotata cu toate facilitatile. Ei bine, aceste facilitati depasesc adesea 30% din costul insulei insasi. Pentru ca cel care o cumpara sau o inchiriaza sa se simta in largul lui, este nevoie de antena prin satelit, sursa de apa, canalizare, curent electric, centrala termica, Internet si, neaparat, o patrula care sa asigure paza costiera zi si noapte. Sa nu uitam ca, in largul Pacificului, mai exsta inca pirati.

Cea mai mare insula artificiala din lume, de vanzare - vezi cat costa

Intre timp, atat statele, cat si organizatiile internationale au intervenit cu reguli care nu-i lasa pe noii proprietari de capul lor. Astfel, aceste organizatii au stabilit ca este cu desavarsire interzis a se aduce pe insula plante sau animale din afara. Exista riscul de a tulbura ecosistemul respectivului colt de natura. Ca urmare, statele care au vandut sau inchiriat insula se obliga sa aprovizioneze locatarii cu mancare gata pregatita, adusa de pe continent.

Cele mai scumpe insule din lume se gasesc in Marea Mediterana si ajung la 85 de milioane dolari, neechipate cu nimic, iar cele mai ieftine se ofera in Marea Laptev, parte a Oceanului Inghetat din nordul Siberiei. Acestea din urma sunt inca in faza de oferta: Siberia nu tenteaza pe nimeni.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#insule vanzare, #insule vacante, #insule preturi, #luna de miere , #comert