Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Schimburile comerciale cu Turcia vor ajunge la 10 miliarde de dolari

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 10:59
2421 citiri
Schimburile comerciale cu Turcia vor ajunge la 10 miliarde de dolari
Foto: Bloombiz

Valoarea afacerilor intre Romania si Turcia a crescut cu 50 la suta in primele sase luni din 2010, iar, pentru urmatorii ani, tinta este de 10 miliarde de dolari, potrivit Ambasadorului Turciei in Romania, Ayse Sinirlioglu.

"Noi credem ca Romania este o tara cu un potential economic considerabil. Increderea noastra in viitorul economiei romanesti este demonstrata de angajamentul imperturbabil al companiilor turcesti fata de investitiile facute in Romania, in ciuda conditiilor economice dificile cu care se confrunta", a declarat Ayse Sinirlioglu, intr-un interviu pentru Bloombiz.

In prezent, in Romania activeaza aproximativ 6.000 de oameni de afaceri din Turcia, majoritatea fiind aici din anii 1990, iar valoarea totala a activelor investitorilor turci este estimata la 6 miliarde de dolari.

Cele mai interesante domenii pentru investitorii turci il reprezinta infrastructura, sectorul imobiliar, energie, sectorul industrial si transporturi, potrivit ambasadorului.

"Urmarim indeaproape planurile Romaniei de extindere a potentialului sau de transport aerian prin constructia de noi aeroporturi in orase precum Iasi, Brasov si Cluj. Companiile turcesti au o vasta experienta in constructia si operarea aeroporturilor. Pentru noi, acest sector este un teritoriu cu un potential important de cooperare economica", a explicat Ayse Sinirlioglu.

De asemenea, cele doua tari vor colabora in domeniul medical, turism si agricultura bio.

In sens invers, ambasadorul sustine ca firmele romanesti din domeniul energiei, transporturilor si hidroenergiei sunt binevenite in Turcia, aceste trei domenii fiind prioritare pentru Ankara.

De exemplu, pana in 2020, Guvernul turc va aloca 120 de miliarde de dolari pentru infrastructura energetica.

Sinirlioglu sfatuieste intreprinderile mici si mijlocii din Romania sa se alieze cu un partener local puternic, pentru a putea valorifica oportunitatile de pe piata turca.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#comert Romania Turcia, #schimburi comerciale Romania Turcia , #comert
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Daca s-ar putea scoate la lumina si schimburile comerciale "nashpa", cred ca s-ar constata ...