Ziare.com

Banca Mondiala a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pentru Romania

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 20:29

   

Banca Mondiala a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pentru Romania
Romania va inregistra o crestere economica de 1,2% in 2012 si de 2,8% in 2013, fata de un avans economic de 2,5% in anul 2011, potrivit estimarilor Bancii Mondiale, incluse in ultimul Raport economic periodic UE-11, lansat miercuri la Zagreb.

La precedentul raport, BM estima o crestere economica pentru Romania de 1,5% in 2012 si de 3% in 2013.

In regiunea UE-11, care include noile 10 state membre ale UE si Croatia, in privinta perspectivelor de crestere economica pentru 2012, Romania este depasita de Letonia, Lituania - 2,3% fiecare, Slovacia - 2,1%, Polonia - 2,9% si Estonia - 1,7%, dar devanseaza Bulgaria - 0,6%, Cehia - 0%, Ungaria - minus 0,4%, Slovenia - minus 1,2%, Croatia - minus 1%.

La perspectivele pentru 2013, Romania se situeaza in urma Estoniei - 3%, Lituaniei - 3,5%, Poloniei - 3,2%, Slovaciei - 3,1%, dar in fata Bulgariei - 2,5%, Cehiei - 1%, Ungariei - 1,5%, Sloveniei - 0,6% sau Croatiei - 1,5%.

"UE-11 o duce mai bine ca alte state, perspectiva arata mai bine, dar este fragila si este nevoie de asistenta guvernelor. Suntem intr-o perioada in care este nevoie de actiuni ale guvernelor.

Cadrul macroeconomic este stabil, dar trebuie actionat pe termen mediu pentru crestere economica, creare de locuri de munca, atragerea investitiilor. Romania sta la fel de bine ca regiunea sau chiar mai bine - cresterea economica a reinceput, perspectivele pentru 2013 sunt bune, politica monetara a fost buna, deficitul fiscal a fost redus, sistemul bancar a rezistat si este solid, inflatia este sub 3%", a declarat miercuri, la Bucuresti, Francois Rantrua, country manager BM pentru Romania.

El a afirmat ca Romania a luat deciziile corecte la momentul oportun si ar putea deveni o poveste de succes. "In unele sectoare se putea inainta mai rapid, dar va pot spune ca am fost surprins de viteza cu care s-au facut unele reforme in anumite sectoare", a spus Rantrua.

Raportul BM arata ca toate tarile UE-11 vor creste intr-un ritm redus in anul 2012 in comparatie cu anul 2011, economiile acestora recuperand de abia in anul 2013, cu conditia ca problemele economice din zona euro sa nu se inrautateasca.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Jos Ponta !!!

Jos guvernul fascist USL !!!

 

Mulțumim din inimă!

Domnule Prosta, din inimă patria iți este recunoscătoare.
Vă rog respectuos să conduceți tot ața de bine și de acum incolo tărișoara nostră, din păcate, cred că tare plină de proști, care nu te trmit după Bombo.

 

poate ca nu

Pana la urma NU mai creste(sau minus cine stie) .

 

alo sintem in recesiune

De ce credeti ca Basescu a cedat puterea?!!!!!Pentru ca si-a dat seama ca se duce totul de ripa si a bagat Usl-ul la inaitare,la sacrificiu.Daca Usl face treba,Basescu va zice ca au beneficiat de masurile luate de el,daca Usl-ul da gres ,chiar daca coditiile obiective nu ofera alta posibilitate,Usl-ul va fi devina!!!!!Iar guvernatorul Bancii Angliei zicea ca criza este deabia la jumatate!!!

 

Avem numar ca la o celula de puscarie: UE-11

Alo, tovarasii de la centru? cu ce va deosebiti de Uniunea Sivietica? Adica 100 mil de locuitori e regiunea UE-11? Si pana la 11 care sunt celelate regiuni? au cate 30 mil de locuitori? ca 30*10=300 mil .... regiunilea voastre e mai smechere, nu au nevoie de atata prostime sa se cheme regine? Tarile noastre au un nume tovarasi. Ba sa vezi si sa nu crezi avem si ceva cultura .... e adevarat nu-i obligam pe altii sa o invete pe la scoala. ... offf maia mai

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor