BNR: Vom amana cresterea economica oricat va fi necesar

Luni, 26 Iulie 2010, ora 16:33
2363 citiri
BNR: Vom amana cresterea economica oricat va fi necesar
Foto: Realitatea TV

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spune ca nimeni nu se mai asteapta, nici in tara si nici la FMI, ca Romania sa faca ceva pentru a iesi din recesiune, pentru ca in acest an nu trebuie sa se ocupe decat de sanatatea bugetului.

"Indiferent de ce zice Puterea sau Opozitia, nu putem sa mergem pe doua fronturi. Frontul pe care trebuie sa mergem este frontul sanatatii bugetului. Seful Bancii Centrale Europene vine si spune ca austeritatea este politica pentru anul asta si nu iesirea din recesiune. Asta e frontul pe care mergem si nimeni nu se asteapta aici in tara si nici FMI sa facem ceva sa iesim din recesiune. Poate doar sa punem bazele unui nou front pentru anul viitor", a declarat Adrian Vasilescu, la Realitatea TV.

Oficialul BNR a adaugat ca, in prezent, nu se mai poate vorbi de masuri de stanga sau masuri de dreapta, pentru ca Romania are nevoie de un buget sanatos inainte sa faca ceva pentru cresterea economica.

"Povestea cu masuri de stanga sau de dreapta nu mai sta in picioare in prezent. Nu putem trece la deschiderea celui de-al doilea front - iesirea din recesiune - pana nu avem un buget sanatos. Cresterea economica o vom amana oricat va fi necesar pentru ca timpul trebuie rezervat pentru sanatatea bugetului", a mai spus el.

Vasilescu considera ca delegatia FMI din Romania da dovada de o transparenta nemaintalnita. "Este o transparenta neobisnuita. Seful delegatiei FMI sta in fata Bancii Nationale si face declaratii jurnalistilor. Ceea ce nu s-a mai intamplat", a continuat consilierul guvernatorului BNR.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Adrian Vasilescu crestere economica, #BNR crestere economica, #BNR recesiune, #Adrian Vasilescu recesiune , #crestere economica
Comentarii