Bundesbank a redus drastic estimarea de crestere economica a Germaniei

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:03
1843 citiri
Bundesbank a redus drastic estimarea de crestere economica a Germaniei
Foto: The Telegraph

Bundesbank, banca centrala a Germaniei, a scazut drastic previzunea de crestere economica a tarii, pentru 2013, din cauza expunerii ridicate la criza financiara din zona euro.

Astfel, cea mai mare economie din regiune va avea un avans de doar 0,4% anul viitor, in timp ce previziunea initiala era de 1,6%, scrie gmanetwork.com, care citeaza Reuters.

Economia germana se va contracta in ultimul trimestru al acestui an si va stagna in primele trei luni ale anului urmator, potrivit Bundesbank. In 2014, PIB ar urma sa avanseze cu 1,9%.

Germania a fost motorul de crestere al uniunii monetare, care se confrunta cu a doua recesiune din ultimii 3 ani, insa rezistenta Berlinului in fata crizei devine din ce in ce mai slaba.

"Luand in considerare situatia proasta din unele tari ale blocului si de incertitudinea care bantuie continentul, am redus estimarea cresterii economice va fi mai redusa fata de cea anterioara", se arata intr-un cmunicat al Bundesbank.

Increderea mediului de afaceri a crescut in noiembrie, iar comenzile pentru fabrici, un indicator al viitoarei productii, au avansat in octombrie, in contextul cererii puternice din afara zonei euro.

Uniunea monetara, cea mai mare piata de export as Germaniei, a intrat in recesiune in trimestrul al treilea.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Germania scadere crestere economica, #germania reducere crestere economica, #previziuni economie Germania 2013, #economie Germania 2013 , #crestere economica
Comentarii
Poza pasco
pasco
rank 5
sa nu mai dea vina pe alte tari