Ziare.com

Cat castiga economia Marii Britanii din organizarea Jocurilor Olimpice

de Constantin Pescaru
Vineri, 24 August 2012, ora 00:04

   

Cat castiga economia Marii Britanii din organizarea Jocurilor Olimpice
Jocurile Olimpice vor contribui la cresterea economiei britanice cu 5,33 miliarde de lire pana in 2015, prin imbunatatirea imaginii tarii organizatoare pe plan international, potrivit unui studiu realizat de Visa Europe.

"Acest eveniment reprezinta o oportunitate fantastica pentru Marea Britanie. In timp ce Londra a fost centrul activitatii olimpice si primul beneficiarul direct de pe urma cheltuielilor facute de turisti, Jocurile Olimpice vor deveni o mandrie pentru intreaga natiune, care va beneficia de o crestere a numarului de turisti, in perioada urmatoare.

Aceasta mostenire economica va fi distribuita pe teritoriul intregii tari: intre 2013 si 2015, 79% din venitul de 4,12 miliarde de lire sterline va ajunge in exterioriul Londrei, iar magazinele si hotelurile vor avea cel mai mult de castigat", a explicat directorul comercial al Visa Europe, Steve Perry, pe site-ul companiei.

Costurile Jocurilor Olimpice s-au ridicat la 13 miliarde de dolari, potrivit estimarilor oficiale.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Olimpiada, un pariu castigator pentru Marea Britanie?

In perioada 2013 - 2015, cheltuielile turistilor vor fi mai ridicate cu 2,74 miliarde lire sterline, adica un avans de circa 18%, comparativ cu estimarile realizate pentru aceeasi perioada de timp, in cazul in care Jocurile Olimpice si Paralimpice nu ar fi avut loc.

Potrivit studiului, retailerii vor inregistra un profit cu 210 milioane de lire mai mare decat daca Jocurile Olimpice nu ar fi avut loc, hotelierii vor avea in plus 138 milioane de lire, supermarket-urile, 88 milioane de lire, iar industriile de divertisment si turism vor castiga cu 46 milioane de lire mai mult.

Pe termen scurt, Marea Britanie beneficiaza de o injectie imediata de capital in valoare de 804 milioane lire sterline, din cele sapte saptamani in care a avut loc evenimentul, dintre care 749 milioane lire sterline reprezinta cheltuielile efectuate de turistii din strainatate.

Se estimeaza ca aceasta evolutie va conduce la un avans al activitatii economice cu 1,2 miliarde lire sterline, reprezentand echivalentul a circa 3,5% din cresterea economiei britanice in 2012.

Si cheltuielile consumatorilor din Marea Britanie cresc cu circa 54 milioane lire sterline pe perioada Jocurilor Olimpice si Paralimpice, avand in vedere in principal entuziasmul populatiei privind acest eveniment.

Raportul Visa arata ca modul de a cheltui se schimba pe durata Jocurilor Olimpice, deoarece britanicii renunta la modelele traditionale de cheltuieli din perioada verii si intra in spiritul olimpic, aprovizionandu-se de la supermarketuri si urmarind Olimpiada de acasa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3241 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor