Ziare.com

China uimeste din nou - ce asteptari au depasit asiaticii

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 17:05

   

China uimeste din nou - ce asteptari au depasit asiaticii
Economia Chinei continua sa creasca mai repede decat o aratau estimarile facute de specialisti, in ciuda problemelor din sectorul imobiliar.

Produsul intern brut a crescut cu 7,5% in al doilea trimestru al acestui an, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, scrie CNN. Expertii in domeniu estimaseara initial o crestere de 7,4%.

Este pentru prima data cand economia Chinei a accelerat in trei trimestre, ceea ce pune acest stat asiatic in pozitia de a-si atinge tinta de crestere de 7,5% stabilita pentru 2014. Analistii in domeniu se asteapta insa la o crestere moderata, de 7,3% pentru 2014.

Produsul intern brut este un indicator foarte bun al starii economiei ei, mai ales in contextul reformelor intreprinse de guvern.

Autoritatile de la Beijing vor ca economia Chinei sa creasca in special datorita consumului, dupa o perioada in care ea a avut alte resorturi care au produs o expansiune exponentiala.

Media acestei cresteri a fost de 10% pe an in ultimii 30 de ani, punandu-i pe chinezi pe o pozitie dominanta la nivel global.

Totusi, cresterea nu a mai fost atat de mare in ultimii doi ani, produsul intern brut avand o crestere de doar 7,7%, in comparatie cu 9,3%, atat cat a fost in 2011, si 10,5% (in 2010).

Una dintre marile provocari ale Chinei e reprezentata acum de sectorul imobiliar, cel care se confrunta cu un exces, dupa multi ani de dezvoltare accelerata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2740 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Zgirciobii chineji sa isi plateasca cotizatiile la ONU, nu sa

jumuleasca bani de la contribuabilul american.
Si sa nu mai cerseasca miliarde de la contribuabilul canadian pentru dezvoltarea zonelor rurale.

Vafanculi!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor