Cresterea economica europeana, la relanti

Miercuri, 17 August 2011, ora 23:23
4594 citiri
Cresterea economica europeana, la relanti

In zona euro, cresterea economica din trimestrul al doilea a incetinit brusc. Compromisa de dificultatile intampinate de mai multi membri ai sai, provenind din tarile cele mai fragile, printre care Franta si Germania, zona euro aduce membrilor sai acuze legate de PIB. Acesta n-a crescut decat cu 0,2%, in perioada aprilie-iunie.

Oficiul european de statistica Eurostat a publicat, marti, o prima estimare a produsului intern brut, in zona euro, care, repetam, a inregistrat un procent de crestere de doar 0,2% in iunie, informeaza France 24.

Merkel si Sarkozy propun un guvern al zonei euro

Numerosi economisti se asteaptau la o astfel de incetinire, in trimestrul al doilea, estimand ca Franta si Germania vor primi lovitura de gratie, deoarece cifrele cresterii economice, inregistrate in primul trimestru, destul de puternice, nu s-au dovedit mai mari, pentru cel de-al doilea.

Interogati de agentia americana "Dow Jones Newswires", cu care Agentia France Press (AFP) are incheiat un acord, economistii sperau la o crestere, in medie, a PIB-ului de 0,3%, in trimestrul al doilea. Decalajul se explica prin incetinirea ritmului de crestere asteptat in Germania, unde PIB-ul indica doar 0,1%, fata de 0,4% cat se astepta.

Totusi, Germania sta mult mai bine decat Franta. Aici, cresterea este nula (0%), dupa cifrele publicate vinerea trecuta. Prin urmare, prognozele oficiale ale cresterii franceze se aratau prea optimiste, de aceea ar trebui, probabil, sa fie revizuite in sens descrescator, conform "Les echos", citand surse din anturajul presedintelui Nicolas Sarkozy.

Publicarea cresterii in aceasta zona confirma temerile pietelor, in vreme ce zona euro ramane prinsa in aceasta situatie de criza si trebuie sa treaca la masuri de austeritate, a concluzionat sursa mentionata.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#zona euro, #crestere zona euro, #criza zona euro, #Eurostat criza , #crestere economica