Ziare.com

Dupa FMI, si Banca Mondiala a inrautatit prognoza pentru cresterea economica a Romaniei

de Constantin Pescaru
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 19:20

   

Dupa FMI, si Banca Mondiala a inrautatit prognoza pentru cresterea economica a Romaniei
Banca Mondiala (BM) a revizuit in jos cresterea economica a Romaniei pentru acest an, la scurt timp dupa ce Fondul Monetar International a luat o masura similara.

FMI a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an

Mai exact, institutia estimeaza ca produsul intern brut al tarii noastre va avansa cu 2,7% in 2014, mai putin decat estimarea facuta in iunie (2,8%), dar mai mult decat cea din aprilie (2,2%).

Potrivit raportului pentru Europa si Asia Centrala al BM, regiunea ce cuprinde Europa emergenta si Asia Centrala (ECA) va creste, per total, cu doar 1,8% in acest an si cu 2,1% anul viitor.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Statele din zona se confrunta cu unele provocari intimidante, de unde rezulta si aceste previziuni pesimiste", a precizat Laura Tuck, vicepresedintele diviziei Bancii Mondiale care se ocupa de aceasta regiune.

"In timp ce monitorizam impactul crizei din Ucraina asupra intregii regiuni, este important sa nu pierdem din vedere si alte lucruri pe care aceste tari trebuie sa le rezolve pentru a da un impuls cresterii economice si sa creeze acele locuri de munca de care au atata nevoie.

Provocarea multor state este sa reuseasca sa depaseasca criza, sa impinga de la spate sectorul financiar si sa imbunatateasca climatul de business", a adaugat aceasta.

In Balcani, ea sustine ca implementarea unor reforme structurale mai puternice si imbunatatirea guvernarii sunt esentiale.

"In Rusia si in alte state invecinate, cheia o reprezinta reformele ce vor conduce la cresterea competitivitatii si la crearea unei surse de crestere bazate nu doar pe gaze si petrol", se mai arata in raport.Si FMI a inrautatit cresterea economica a Romaniei

Fondul Monetar International a redus estimarea privind cresterea economica a Romaniei la 2,4% anul acesta, fata de un avans de 2,8% anticipat in luna iunie, potrivit raportului World Economic Outlook publicat marti.

Pentru 2015, prognoza FMI a ramas neschimbata, 2,5%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1432 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

i-auzi pontax ,

- shi ashtia te defaimeaza in presa ! :o)))

"Dupa FMI, si Banca Mondiala a inrautatit prognoza pentru cresterea economica a Romaniei"

 

fmi si banca mondiala asasini?

FMI (Fondul Monetar International) a fost si este instrumentul Noii Ordini Mondiale si a bancherilor aserviti Ocultei Mondiale. Reteta FMI-ului este simplă: indatorează tările sărace si apoi le obligă să-si vandă resursele naturale către marile corporatii care fac parte din Oculta Mondială. Acum insă se pare că FMI-ul are un concurent puternic: Banca BRISC. Citez de pe Yahoo.com:http://www.lovendal.ro/wp52/fmi-si-banca-mondiala-instrumentele-ocultei-mondiale-au-dat-de-dracu-acum-au-un-fmi-concurent-creat-de-5-puteri-ale-lumii-printre-care-china-si-rusia/

 

@elem 19.35

"Acum insă se pare că FMI-ul are un concurent puternic: Banca BRISC"
- poate brics !

"Dupa FMI, si Banca Mondiala a inrautatit prognoza pentru cresterea economica a Romaniei"

In campania electorala guvernul ascunde mizeria sub pres.

Se dau pomeni, se fac promisiuni de majorare, se lauda succese inexistente, se scandeaza si se aplauda. Iar dupa alegeri incepe Iadul.

 

sa ne mai dea o amanare la plata datoriilor

e an electoral campania costa mai mult ca niciodata se anunta, vremuri grele si sa scumpit energia, fara gaz , sau ieftinit plapumile, ca sa mearga vanzarea retail,

 

O sa va explice repejor dr Viorel cit de bine guverneaza si cit de

bine merge economia de cind este el la carma celui mai cinstit guvern... Mai bine de atat, nu se poate!!! Ar fi indecent!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor