Ziare.com

FMI va reduce la jumatate prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2012

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 13:55

   

FMI va reduce la jumatate prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2012
FMI va revizui prognoza de crestere economica a Romaniei pentru anul 2012 la circa 2%, adica la jumatate fata de estimarea actuala,a anuntat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, care a explicat decizia prin faptul ca riscurile de contagiune de pe plan extern s-au amplificat.

"In mod cert va fi redusa (prognoza PIB pentru 2012 - n.r.). Va fi cu siguranta mai mica decat 3,5%, cat estimam in prezent. Cred ca va ramane undeva la 2%", a spus Franks, pentru Mediafax.

Avand in vedere riscurile crescute de contagiune a crizei, Franks considera ca este necesara mentinerea si chiar accelerarea reformelor din programul cu FMI.

"Nu este vina Romaniei, ci a factorilor externi. Din acest motiv, este cu atat mai important ca reformele din program sa fie mentinute. Programul este polita de asigurare necesara pentru a minimiza aceste efecte asupra Romaniei in viitor", a afirmat Franks.

Guvernul si FMI mizeaza, in acest an, pe o crestere economica de 1,5%, iar estimarea actuala pentru cresterea de anul viitor este de 3,5-4%.

Jeffrey Franks a adaugat ca oficialii Fondului sunt ingrijorati de faptul ca reformele din Romania au incetinit in ultimele trei luni, in special in procesul de restructurare si privatizare a companiilor de stat.

Mai mult, acestia suspecteaza ca situatia ar putea avea legatura cu anumite presiuni politice.

"Membrii board-ului incurajeaza autoritatile sa continue ferm reformele structurale pentru ca exista ingrijorari legate de posibile presiuni politice care sa ingreuneze acest proces", a spus Franks.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 730 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"exista ingrijorari legate de posibile presiuni politice"

si FNI-ul si-a dat seama de presiunile politice pe care iobagimea uslasa in alianta cu Putin si mafia ruseasca incearca sa le faca asupra economiei romanesti. Dar Boc si Basescu le-au dejucat planul si astfel Romanai va fi din nou cea mai performanta tara din UE in 2012

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor