La fiecare 30 de minute, un fermier indian se sinucide

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 22:55
2326 citiri
La fiecare 30 de minute, un fermier indian se sinucide

Rata sinuciderilor printre fermierii din India continua sa creasca si ameninta stabilitatea tarii si viitorul dezvoltarii economice.

Peste un sfert de milion de fermieri s-au sinucis in ultimii 16 ani, reprezentand cel mai mare val de sinucideri inregistrat in istorie, informeaza SkyNews.

Fermierii indieni se confrunta cu situatii dificile din cauza datoriilor mari pe care sunt nevoiti sa le faca pentru a cumpara semintele hibride, iar multe dintre acestea nu sunt potrivite pentru clima indiana - ceea ce inseamna ca recolta este in mare parte pierduta. Semintele pe care le folosesc au nevoie de multa apa care se gaseste in cantitati restranse, in multe regiuni din India.

India este una dintre economiile cu crestere foarte puternica insa pretul pentru aceasta crestere economica este platit de India rurala a carei dezvoltare este trecuta in plan secund, arata analistii.

In spatele cifrelor legate de cresterea economica, arata activistii care vor sa atraga atentia asupra fenomenului sinuciderii, se ascunde saracia majoritatii regiunilor indiene si o clasa politica a carei coruptie si calicie se fac reponsabile pentru sutele de mii de morti.

Peste 60 de procente din populatia Indiei depinde de zona rurala pentru supravietuire insa, din cauza sprijinului politic slab, exact aceasta zona este expusa dezastrelor. Coform statisticilor, la fiecare 30 de minute, un fermier indian se sinucide.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#economie India, #sinucideri fermieri indieni, #costuri crestere economica India , #crestere economica