Ministrul pentru Buget: 2014, cel mai bun an economic al Romaniei

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 15:55
1749 citiri
Ministrul pentru Buget: 2014, cel mai bun an economic al Romaniei

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a vorbit despre datele publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS), care au anuntat ca Romania a inregistrat in trimestrul al treilea din 2014 o crestere economica de 1,9%, fata de trimestrul anterior.

Valcov a declarat, intr-o conferinta de presa, ca aceasta crestere economica "a fost stimulata prin scutirea impozitului pe profitul reinvestit, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, reducerea TVA la paine, mentinerea cotei unice, scheme de ajutor si cresterea absorbtiei de fonduri europene".

Ponta se lauda cu cresterea economica: Dumnezeu tine cu oamenii buni

Potrivit ministrului, cresterea "s-a simtit in buzunarul romanilor" si a enumerat masurile luate de Guvernul Ponta in acest sens: reintregirea salariilor bugetarilor, majorarea salariilor medicilor, indexarea salariilor profesorilor si acordarea de subventii agricultorilor.

Darius Valcov a mentionat ca cresterea economica va continua sa se simta si in anul 2015, prin majorarea pensiilor, cresterea salariului minim si continuare politicii de relaxare fiscala.

"Resping orice incercare disperata de dezinformare ca vor fi majorate taxe si impozite si modificata cota unica de impozitare. Raportul Eurostat arata ca anul 2014 va fi cel mai bun an economic al Romaniei", a declarat Valcov.

Iohannis: Vom avea majorari de impozite si taxe. Trebuie platit ce a promis Ponta in campanie

Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista

INS anunta crestere economica

Romania a inregistrat, in trimestrul al treilea din 2014, o crestere economica de 1,9% fata de trimestrul anterior, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

INS anunta crestere economica de 1,9% in trimestrul III. Nu am fost in recesiune tehnica

Comparativ cu trimestrul al treilea din 2013, avansul a fost de 3,2% pe seria bruta si de 3,3% pe seria ajustata sezonier.

In primele 9 luni ale anului, PIB-ul a crescut cu 2,8% fata de perioada similara a anului anterior.

Datele publicate vineri de INS reprezinta estimari semnal, ceea ce inseamna ca aceste cifre pot suferi rectificari.

Estimarile initiale aratau ca, in primele doua trimestre ale anului, Romania a inregistrat o scadere a PIB-ului, ceea ce insemna ca am intrat in recesiune tehnica. Insa INS a revizuit aceste date, potrivit comunicatului publicat vineri.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Valcov crestere economica, #ministru Buget crestere economica, #crestere economica INS , #crestere economica