Om de afaceri grec: Romania se va dezvolta 101%

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 20:59
2619 citiri
Om de afaceri grec: Romania se va dezvolta 101%
Foto: Localwin

Omul de afaceri grec Ilias Papageorgiadis, care a intrat pe piata din Romania in 2004, este de parere ca economia isi va reveni si ca problemele cu care se confrunta tara sunt destul de comune.

"M-au atras doua lucruri. Ceea ce pentru voi este neorganizat, pentru noi este organizat. Avem si noi situatia pe care o aveti si voi aici, dar noi suntem si mai neorganizati. Problemele pe care le aveti voi in Romania, in Grecia sunt bine-cunoscute. Le avem inca de pe vremea cand Iisus Hristos a venit pe lume.

Al doilea motiv a fost nivelul de afaceri, care nu era foarte tare. In Germania ai sute de mii de oameni seriosi care fac afaceri. Aici nu erau. Daca esti serios si vrei sa faci bine, treaba ta, in timp nu ai cum sa nu ai succes", explica omul de afaceri, pentru Gandul, decizia de a veni in Romania.

Papageorgiadis a scris si o carte care povesteste experienta sa in Romania, intitulata "Prin labirintul imobiliarelor". Acesta sustine ca a inceput de la zero in Romania si ca, in ciuda problemelor, nu isi regreta alegerea. Omul de afaceri adauga ca are incredere in potentialul tarii si ca va mai investi aici.

"Romania se va dezvolta 101%. Ce astept eu, ce sper este ca in perioada urmatoare o sa dezvoltam mai serios si mai organizat. Nu poti sa ai pe aceeasi strada o cladire de birouri, o cladire de apartamente, o vila, o cocioaba... Romania are potential foarte bun, dar nimeni nu va mai plati orice pret. Aici o sa vina investitori, dar mai atenti, si vor plati numai daca merita", sustine Papageorgiadis.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Romania dezvoltare, #om afaceri Grecia , #crestere economica