OMC a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pe 2011, pana la 5,8%

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 15:47
968 citiri
OMC a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pe 2011, pana la 5,8%
Foto: IHMSisters.org

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economica la nivel global, de la 6,5% pana la 5,8%.

Economistii de la OMC au anuntat, vineri, ca previziunea privind cresterea economica pe 2011 va fi revizuita pana la 5,8%, in conditiile in care economia a crescut mai incet decat se asteptau in ultimele luni, iar perspectivele la nivel global sunt marcate de nesiguranta.

Exporturile ar urma sa creasca cu 5,8% in 2011, ceea ce va conduce la o crestere a PIB-ului la nivel mondial de 2,5%. Exporturile din tarile dezvoltate vor creste cu 3,6%, ceea ce va duce la o crestere a PIB de 1,5%, in timp ce tarile in curs de dezvoltare ar urma sa aiba o crestere a exporturilor de 8,6% si a PIB-ului de 5,9%.

Elanul economic scade in 2012. Cum ne influenteaza?

Directorul general al OMC, Pascal Lamy, a declarat ca sistemul de colaborare in domeniul economic a dus la mentinerea deschiderii in timpul cirzei si ca s-au evitat unele scenarii si mai periculoase. "Trebuie sa ramanem atenti. Nu e momentul sa luam masuri singuri. E cazul sa intarim si sa mentinem sistemul global de comert, astfel incat sa isi indeplineasca pe viitor functia vitala", a declarat acesta, conform site-ului OMC.

OMC a anuntat in aprilie o estimare a cresterii economice globale pentru 2011 de 6,5%, insa economiile dezvoltate au fost afectate de probleme precum cutremurul urmat de tsunami din Japonia, problemele bugetului si retrogradarea Statelor Unite, dar si criza datoriilor suverane din Europa.

Rata somajului scazuta a daunat companiilor si a redus increderea consumatorilor, contribuind la instabilitatea de pe pietele financiare, mai arata OMC.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#economie globala, #OMC crestere economie, #crestere economica 2011 , #crestere economica