Planurile Chinei pentru 2012: Crestere economica, in ciuda crizei globale

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 23:41
1444 citiri
Planurile Chinei pentru 2012: Crestere economica, in ciuda crizei globale
Foto: wantchinatimes.com

Oficialii chinezi au garantat crestere economica pentru 2012, in ciuda unei perspective extrem de sumbre, la nivel global, pentru anul urmator.

In urma intalnirii anuale de la Beijing, desfasurata cu usile inchise, conducatorii chinezi au declarat ca politica monetara nationala va ramane "prudenta", informeaza BBC.

Acestia au adaugat ca yuanul, moneda chineza, va ramane "in principiu stabila".

Intalnirea a evitat schimbarile de politici economice pana cand cei doi mari conducatori ai tarii se vor retrage, anul urmator.

Intr-o alta declaratie, Ministerul Comertului din China a anuntat ca va introduce o taxa pentru masinile mici importate din SUA.

Cea de-a doua economie mondiala si-a dezvaluit planurile pentru anul urmator, in ciuda unei perspective economice incerte.

"Tendinta in economia globala vazuta ca intreg este sumbra si complicata. Incertitudinile plutesc in jurul unei eventuale recuperari a acesteia", se afirma in comunicatul publicat de agentia de presa Xinhua.

"China se va asigura ca regulile de politica macroeconomica si preturile de consum vor ramane stabile, acestea urmand sa garanteze o crestere sustinuta a economiei si sa mentina o stabilitate sociala", continua comunicatul.

In cadrul conferintei de la Beijing s-au intalnit atat birocrati din Capitala, cat si din provincie, sefii celor mai mari companii de stat si cei mai importanti generali din armata.

Cresterea economica a Chinei a fost afectata de o incetinire in trei trimestre consecutive, iar unii economisti preconizeaza ca aceasta va scadea sub 9% anul viitor, pentru prima oara din 2001.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#crestere economica China 2012, #Beijing oficiali chinezi previziuni, #strategie economica China 2012 , #crestere economica