Presedintele Consiliului Fiscal: Ce riscuri vin din partea politicului in 2014

Vineri, 16 August 2013, ora 13:21
1095 citiri
Presedintele Consiliului Fiscal: Ce riscuri vin din partea politicului in 2014

Desi Romania ar putea avea o crestere economica foarte mica pentru o perioada mai lunga de timp, exista riscul ca in 2014, an electroral, politicienii sa creasca cheltuielile sociale, avertizeaza presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

"Evolutia economiei din ultimii 2-3 ani este dezamagitoare. (...) Practic economia merge mai slab in 2013 ca anul trecut, dar orice nivel de crestere am lua, pe cea de anul trecut sau pe cea de anul acesta, sunt cifre mici pentru o tara care are un nivel de dezvoltare atat de scazut, nu este suficient, nu multumeste nici politicul, nici socialul", a spus presedintele Consiliului Fiscal in cadrul unui interviu acordat Evenimentul Zilei.

Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara s-a bazat pe estimari nerealiste privind veniturile (Video)

Potrivit acestuia, un avans economic optim este de 3% spre 4% pentru a vedea o crestere vizibila a numarului de locuri de munca, insa politicul ar putea considera ca avansul din 2013 este suficient pentru a permite o majorare a cheltuielilor.

"As spune ca in acest moment economia evolueaza slab si nu ne putem permite sa dam drumul prea mult la cheltuieli bugetare, ba dimpotriva, cheltuielile trebuie tinute foarte strans sub control.

Aici exista un risc major pe care il vad, mai ales ca anul viitor este unul electoral. In conditiile in care vom avea in 2013 o crestere economica peste asteptari, exista riscul ca politicul sa spuna ca avem resurse si putem face cresteri de cheltuieli, in special de natura sociala", a adaugat Ionut Dumitru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Ionut Dumitru economie, #cheltuieli sociale 2014, #Consiliul Fiscal riscuri economie 2014 , #crestere economica
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Domnul Ionut Dumitru bate saua ca sa priceapa iapa! Greu de crezut