Vicepremierul Dancu: 2016, un an in care incercam sa repornim motoarele Romaniei

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 16:40
2632 citiri
Vicepremierul Dancu: 2016, un an in care incercam sa repornim motoarele Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Anul 2016 va fi unul important pentru Romania, in care se va incerca realizarea unui nou proiect ce tine de dezvoltarea sociala si economica a tarii, a declarat marti, la Alba Iulia, vicepremierul Vasile Dancu, prezent la manifestarile dedicate Zilei Nationale.

Vicepremierul a spus ca vine des la Alba Iulia, mentionand ca acum a venit aici pentru a transmite un mesaj din partea premierului Dacian Ciolos.

"Am venit, din partea Guvernului Romaniei, sa transmit un mesaj din partea premierului Dacian Ciolos. Cred ca este un an important pentru Romania anul care vine, un an in care incercam sa repornim motoarele Romaniei.

Am venit aici sa transmit un mesaj de incredere, un mesaj pentru a reface ceea ce pana acum n-am reusit sa facem. (...) clasa politica are un foarte important proiect, proiectul unirii romanilor, de aceea intotdeauna Alba Iulia este speciala pentru asta", a declarat vicepremierul.

Dancu: Partidele au devenit mai deschise la reforme pe care inainte nu puteau sa le sprijine

Vasile Dancu si-a manifestat speranta ca anul 2016 va fi unul in care romanii vor fi uniti, indiferent de locul in care traiesc acum.

"Incercam ca anul acesta sa adaugam un nou proiect, un proiect care tine de pornirea dezvoltarii sociale si economice a Romaniei, care, alaturi de proiectul Unirii, sa poata sa uneasca Romaniile care deja sunt mai multe in lume - avem o Romanie inauntru, avem o Romanie in jurul granitelor si avem si o a treia Romanie, in afara tarii, in diaspora.

Incercam ca anul acesta sa construim un proiect, un proiect integrat, un proiect care sa fie continuat dupa aceea, dupa alegerile din 2016, de cei care vor fi alesi in mod legitim ca sa conduca Romania, si pentru asta le cerem oamenilor sa-si asume responsabilitati, sa accepte schimbarea, sa accepte faptul ca Romania are nevoie in acest moment de un suflu nou si are nevoie de consens", a declarat vicepremierul Vasile Dancu.

Vicepremierul a spus ca el crede ca anul viitor va fi unul al consensului.

Ziua Nationala la Alba Iulia: S-a scandat Basarabia e Romania si Colectiv

"Sub semnul lui 1 Decembrie, al Unirii, cred ca vom reusi impreuna cu clasa politica, impreuna cu cetatenii, intr-un dialog civic, sa construim un nou proiect pentru Romania.

Aceasta este ambitia noastra, si este gandul nostru de 1 Decembrie, si cred ca prin asta suntem la unison cu oamenii care isi doresc acelasi lucru de la un nou guvern si poate ca doresc chiar o repornire a motoarelor Romaniei din toate punctele de vedere", a afirmat Vasile Dancu.

La Alba Iulia se desfasoara marti o serie de festivitati dedicate implinirii a 97 de ani de la Marea Unire din 1918 si de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Dancu dezvoltare Romania, #dezvoltare Romania, #2016 dezvoltare Romania , #crestere economica