Criza din Cipru: Cum vrea noul ministru de Finante sa puna tara pe picioare

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 08:29
2522 citiri
Criza din Cipru: Cum vrea noul ministru de Finante sa puna tara pe picioare
Foto: Arhiva

Noul ministru de Finante din Cipru le promite cetatenilor ca va face tot ce este posibil pentru ca tara sa isi revina, iar economia sa fie din nou pe crestere.

Haris Georgiades a vorbit despre situatia dramatica in care se afla tara sa, la cateva ore dupa ce a fost investit in functie, scrie news.com.au. El a avertizat ca va urma o perioada grea pentru Cipru, in incercarea de a-si reveni din aceasta situatie foarte dificila.

Ministrul de Finante a promis ca va impune o disciplina fiscala stricta asupra tarii sale si va lua toate masurile necesare pentru ca economia sa creasca in cel mai scurt timp.

Georgiades are 40 de ani si a facut studiile de economie in Marea Britanie. El si-a luat angajamentul de a respecta toate obligatiile pe care Ciprul si le-a asumat pentru a putea contracta un imprumut extern.

Acesta este de parere ca, desi situatia din prezent nu arata bine, previziunile pe termen mediu si lung raman unele excelente. "Am primit o lovitura, dar sunt absolut sigur ca o vom depasi", a spus el.

Printre masurile care vor fi luate in Cipru se numara cresterea taxelor, reducerea numarului de angajati din sectorul public si privatizarea unor companii de stat.

Ciprul este in recesiune, somajul fiind de 15%, cu o previziune de crestere pentru anul acesta si urmatorul. Aceasta tara va primi un imprumut extern de 10 miliarde de euro pe care il va restitui in 12 ani, dupa o perioada de gratie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#criza Cipru ministru Finante, #masuri economice Cipru , #Criza banci Cipru