Ce nume ar trebui sa poarte criza financiara globala?

Autor: Ana Ilie
Marti, 06 Decembrie 2011, ora 22:22
2297 citiri
Ce nume ar trebui sa poarte criza financiara globala?

Fara niciun dubiu, crizele financiare din trecut au avut nume grozave. Imperiul Roman aflat in declin s-a numit, la un moment dat, Anarhia Militara, si istoria omenirii de-atunci incoace e presarata cu denumiri la fel de bune.

De-a lungul timpului ne-au lovit Mania Lalelelor, Bula Marii de Sud, Marea Depresiune, Miercurea Neagra, criza Dotcom, si altele, scrie Wall Street Journal.

Pentru moment, intreaga lume se chinuie cu titulatura de "criza financiara globala", corecta, dar plictisitoare, continua sursa citata. Desi nu e nimic rau cu ea, nu este nicio fericire sa o pronunti.

O problema cu actuala criza si numele sau negasit inca este ca nu ne-am trezit din ea. Nici nu s-a terminat inca, ci continua sa se transforme. De indata ce iti dai seama ce este, s-a transformat in altceva, chiar mai rau.

A inceput ca un seism pe piata ipotecilor in SUA. Atunci se numea Criza Subprime. Aceasta a devenit Criza Bancara, care la randul sau s-a transformat in Criza Creditelor, apoi Criza Datoriilor Suverane, Criza Datoriilor din Eurozona si, in fine, Criza Financiara Globala.

Ce e bine e ca e greu sa te gandesti ce ar putea fi mai rau decat "global", desi este posibil ca, dupa summit-ul european din acest weekend, am putea afla cat de rau poate fi. E posibil sa mai treaca prin cateva incarnari pana o vom vedea incheiata.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#criza financiara globala, #criza economica, #criza eurozona , #criza economica mondiala