Economia europeana, la mana tarilor emergente

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 07:18
2200 citiri
Economia europeana, la mana tarilor emergente

Istoria are reversul sau. Aceasta ar putea fi concluzia, daca ne uitam la situatia economica mondiala din prezent. Mai exact, economiile emergente sunt cele care intind acum o mana de ajutor tarilor dezvoltate.

Cele cinci tari, caci acesta este numarul lor, adica Brazilia, India, China, Africa de Sud si Rusia, vor avea o intalnire la Washington, saptamana viitoare, unde vor dezbate cu privire la un ajutor pentru Europa, care este puternic afectat de criza financiara si bugetara, scrie rtbf.be.

Si daca aceste tari vor decide sa ajute efectiv economia spulberata de vechea Europa liberala, putem spune ca un nou capitol al echilibrului puterii mondiale va fi regandit.

Situatia nu este noua, aceasta tendinta este inclusa in practica progresiva timp de doua decenii. Dar istoria va retine acest moment-cheie, pentru a marca deschiderea unui nou capitol al globalizarii. Candva subordonate Occidentului, tarile emergente sunt acum in era dominatiei.

Ajutorul vine tocmai pentru ca aceste tari emergente nu pot sa-si vada de propria lor dezvoltare intr-o lume ruinata din punct de vedere financiar. Si toate acestea pentru ca Europa se afla in imposibilitatea de a construi o politica economica comuna.

In plus, vineri vom trai o alta premiera istorica: in Wroclaw, Polonia, Secretarul de Stat al Trezoreriei americane va participa la reuniunea a ministrilor Economiei si Finantelor a Uniunii Europene. Ce se va rezolva, ramane de vazut!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#economie europeana, #economie tari emergente, #economie probleme , #criza economica mondiala