Germania aproba masurile de austeritate

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 09:13
2400 citiri
Germania aproba masurile de austeritate
Foto: Arhiva

Executivul german, condus de Angela Merkel, a aprobat reducerile bugetare evaluate la 80 de miliarde de dolari, despre care criticii spun ca ii vor lovi in primul rand pe cei mai saraci si va pune tara in pericol.

Printre masurile aprobate se afla impunerea de noi taxe pasagerilor care calatoresc cu avionul, reducerea ajutoarelor de somaj si a indemnizatiilor pentru concediile de maternitate pentru perioada 2011 - 2014.

A fost aprobata si o masura controversata din acest plan de austeritate: companiile germane de electricitate vor fi taxate cu miliarde de euro in schimbul extinderii duratei de viata a centralelor nucleare dincolo de anul 2020, potrivit PressTV.

Mai multe companii care detin centrale nucleare avertizeaza ca taxa pe combustibilii nucleari ar putea face ca centralele sa devina neprofitabile, ducand la iesirea tarii din zona energiei nucleare.

"Facem ceea ce este nevoie ca sa fim in linie cu Pactul European pentru Stabilitate si Dezvoltare," a spus ministrul Finantelor, Wolfgang Schaeuble, dupa o intalnire a cabinetului.

"In final, decizia este conform politicii energetice," a subliniat Schaeuble, adaugand ca "guvernul este inca deschis la negocieri privind utilitatea si structura exacta a taxei, dar sectorul tot va trebui sa contribuie cu 2,3 miliarde de euro, ori prin taxarea combustibililor nucleari ori prin alte metode."

Zeci de mii de persoane au luat parte la protestele impotriva masurilor de austeritate introduse pentru prima data in iunie in Germania. Multi dintre criticii planului de austeritate sustin ca noile reduceri pot pune in pericol Germania, si ca rezultat, poate fi afectata chiar refacerea economica a Europei.

Potrivit unui sondaj efectuat de postul de televiziune ARD, 79 % dintre germani cred ca planul nu este bine balansat social.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#masuri austeritate Germania, #economie Germania, #criza economica , #criza economica mondiala
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
"Potrivit unui sondaj efectuat de postul de televiziune ARD, 79 % dintre germani cred ca planul nu este bine balansat social."
Poza opus9
opus9
rank 5
Scala Merkeli este cam acelasi lucru cu scara icter care masoara dimensiune seismului romanesc, pozitia opozitiei germane nu are de cat sa faca si ea apel la serviciile lui Klaus, primarul Sibiului pentru simplul motiv ca ar fi originar din Romaniea !