Solutia Obama-Merkel la criza: O "actiune concentrata"

Duminica, 28 August 2011, ora 09:40
1904 citiri
Solutia Obama-Merkel la criza: O "actiune concentrata"

Presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel au convenit sambata, in timpul unei convorbiri telefonice, ca este nevoie de o "actiune concertata" pentru a stimula cresterea economica la nivel mondial, a anntat Casa Alba.

"Cei doi lideri au convenit asupra importantei unei actiuni concertate, dintre care o actiune prin intermediul G20, pentru a face fata provocarilor economice actuale si a stimula cresterea economica si crearea de locuri de munca in economia mondiala", a declarat Casa Alba, intr-un comunicat, citat de AFP si Reuters.

Comunicatul nu face totusi nicio precizare asupra tipului de actiune pe care liderii o recomanda pentru a stimula cresterea mondiala.

Obama urmeaza sa anunte masuri privind ocuparea fortei de munca si deficitul bugetar in Statele Unite in septembrie.

Statele Unite ale Americii se tem de asemenea ca criza din zona euro va afecta cresterea economica mondiala si revenirea cresterii economiei americane.

Vineri, presedintele Bancii Centrale a Statelor Unite, Ben Bernanke, a indicat ca criza financiara "a fost si continua sa fie o frana in fata revenirii" cresterii, atat in SUA cat si Europa, cu ocazia unui seminar international asupra politicii monetare anuale a bancii centrale la Jackson Hole, in vestul Statelor Unite.

Cei doi lideri au convenit de asemenea sa continue sa lucreze asupra unei declaratii a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu ce ar servi drept baza pentru reluarea negocierilor directe intre Israel si palestinieni.

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas urmeaza sa prezinte, in calitate de lider al OEP, o cerere palestiniana de aderare a unui stat al Palestinei la ONU, secretarului general al ONU Ban Ki-moon, la 20 septembrie in timpul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, in pofida ostilitatii Israelului si Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Obama Merkel criza, #solutie SUA crestere economica , #criza economica mondiala