Speculatorii incearca sa profite de pe urma crizei din Egipt - Presa internationala

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 13:30
1320 citiri
Speculatorii incearca sa profite de pe urma crizei din Egipt - Presa internationala

Speculatorii financiari se pregatesc sa profite direct de pe urma prabusirii politice a Egiptului; rata somajului in SUA continua sa scada insa cu un procent ce este sub nivelul asteptarilor, iar statele din zona euro se pregatesc pentru un nou set de reglementari economice.

Speculatorii spera sa poata obtine unele profituri rapide de pe urma crizei din Egipt prin cumpararea unor actiuni a caror evolutie de piata a fost periclitata, in ultima vreme, de tensiunile politice.

Un analist economic a explicat pentru The Guardian ca investitorii care au cumparat actiuni dupa masacrul din Piata Tienanmen au inregistrat profituri uriase ca urmare a cresterii economice a Chinei si, mai recent, Thailanda a fost una dintre pietele cele mai performante din lume, imediat dupa revoltele populare din Bangkok, din aprilie 2010.

Mark Mobius, considerat unul dintre cei mai buni specialisti in piete riscante, a declarat, de asemenea, ca este interesat de investitii in Egipt.

Actiunile de pe bursa egipteana au scazut cu 11 procente in ultima zi de tranzactionare, inainte ca criza politica sa forteze inchiderea bursei. Mobius a explicat ca se asteapta la deprecieri de inca 10 - 15 procente inainte ca el sa inceapa sa cumpere.

Inainte de criza pietele din Orientul Mijlociu au intrat in atentia catorva fonduri de investitii in incercarea de a exploata cresterea economica a acestora. Aceste fonduri erau considerate ca fiind cele mai avansate investitii in pietele emergente.

Somajul scade in SUA, intr-un ritm mai lent

Zapada si ajustarile statistice au lasat decidentii politici sa judece sanatatea pietei americane a muncii, dupa un raport confuz in luna ianuarie.

Biroul de statistica american estimeaza ca economia americana a generat luna trecuta 36.000 de locuri de munca - mult sub nivelul asteptarilor care se situa in jurul a 146.000 locuri de munca - insa rata somajului a scazut de la 9,4% la 9 procente, informeaza Financial Times.

Un numar de economisti considera ca scaderea somajului arata ce s-a intamplat de fapt pe piata muncii, in ciuda confuziilor generate de datele complexe care sunt luate in calcul.

Totusi, confuzia este o problema pentru FED intrucat depinde direct de piata muncii ce va face banca centrala americana dupa ce se vor epuiza banii pe care aceasta ii injecteaza in economie, in cadrul unor politici de relaxare monetara, in valoare de 600 miliarde dolari. "Pana cand vadem perioade de crestere sustinuta a numarului de locuri de munca, nu putem considera ca refacerea economica este definitiva", considera Ben Bernanke, presedintele FED.

Germania si Franta solicita o inasprire a regulilor in zona euro

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel, si-au unit fortele vineri in propunerea unui summit special al zonei euro in martie, in conditiile in care au anuntat planuri pentru o mai stransa reglementare economica a blocului compus din 17 state.

Summit-ul din zona euro va permite liderilor zonelor celor mai afectate sa rezolve problemele atunci cand acestea apar, sa utilizeze fonduri de salvare si sa dezbata politici economice care sa fie aplicate in cadrul blocului economic, informeaza France24.

Data luata in calcul pentru aceasta intalnire este 4 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#criza financiara, #criza Egipt, #reglementari zona euro, #speculanti criza, #somaj SUA, #declaratii FED , #criza economica mondiala