5 tehnici de supravietuire pe timp de criza

Autor:
Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 23:29
3996 citiri
5 tehnici de supravietuire pe timp de criza
Foto: Arhiva

Daca nu ai avut niciodata bani de investitii, criza nu te afecteaza. Fiind intr-o criza perpetua, esti obisnuit cu greutatile oricum. Daca ai bani multi, ti se rupe de criza! Esti un norocos, poate chiar liber! Prezentul editorial nu este pentru cei descrisi mai sus. In el se pot regasi insa multi dintre noi....

1. Prima tehnica de "lupta" tine de iubire.

Daca esti indragostit, nici nu simti criza. Daca iubesti cu adevarat poti sa treci paralel pe langa ea. In definitiv, criza e ca un virus! Daca nu ai grija de tine, te prinde! Criza se ia, economia globala a demonstrat asta! In schimb, iubirea nu se ia. Ea se naste din doua fiinte care pot sa treaca lejer pe langa orice greutate in viata.

Iubirea te "condamna" la respect si onestitate. Crizele apar invers... din lipsa de respect si din lacomie. Asa ca, daca va va prinde criza iubind, puteti sa considerati ca ati trecut deja de ea. Numai sa va tina dragostea pana trece criza! Prin iubire, daruiesti si existi.

2. A doua varianta de supravietuire, foarte apropiata de prima, tine de ura!

Ura poate fi chiar mai puternica decat iubirea. Personal, sunt sigur ca in Romania persoanele care urasc sunt mult mai multe decat cele care iubesc. E mai la indemana sa urasti! Te prinde "flama" mai repede decat in dragoste.

Balada "Miorita" nu s-a scris intamplator in tara noastra. Poate si de-aia criza nu i-a afectat inca pe multi romani. Sunt ocupati sa urasca pe cineva sau crapa de invidie pe un concurent!

Intotdeauna se gaseste un vecin care are mai mult sau o firma care are profit mai mare. Nu mai vorbim de Presedintele Tarii, de Primul Ministru sau de seful direct etc. Ei sunt oamenii zilei, cei mai urati de propria natiune, chiar daca intamplator mai fac, din greseala, si lucruri bune. De fapt, prima grija a romanului e... grija altuia. Prin ura, te epuizezi si dispari.

3. Majoritatea romanilor supravietuiesc pe timp de criza prin credinta.

Si nu e rau deloc sa fie asa! Cand ai neajunsuri majore, cand nu mai poti, cand esti in depresie sau esti socat de ce ti se intampla, cea mai ieftina si, uneori, eficienta tehnica de supravietuire ramane credinta. Dumnezeu e mare si "gradina" lui prea-incapatoare. Daca vor trece de criza il vor iubi pe EL, daca nu, multi il vor uri sau ignora in continuare.

Putini oameni au credinta in suflet. Majoritatea isi aduc aminte de biserica doar cand sunt in criza. Atunci preotii au cele mai mari incasari. Daca Coca-Cola a facut un munte de bani de la dependenti, preotii de ce n-ar face de la enoriasi? Prin credinta, suferinta pricinuita de criza devine mai suportabila.

4. Cand nu ai realizari mari te poti bucura de cele mici...

Ele exista pentru orice individ. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. Multe momente fericite nu tin de bani si nici nu depind de ei. Pot sa fie si amintiri, nu conteaza. Daca-ti face placere sa-ti aduci aminte de viata buna dinainte de aparitia crizei, fa-o. Nu conteaza motivul, daca ai ocazia, razi. Orice clipa de relaxare e in favoarea ta.

Din pacate, cei mai multi romani au uitat sa zambeasca! Ce poate fi mai trist? Stiti cat costa un zambet? Da-o dracu de criza, nu-ti trebuie bani ca sa fii viu! Demonstreaza asta bucurandu-te si de lucruri marunte si mergi inainte. Viata trebuie traita si pe timp de criza. Prin micile bucurii, poti sa obtii efecte nebanuite. Merita sa incercati.

5. Lupta pentru supravietuire pe timp de criza e la fel de importanta.

Zi de zi ar trebui sa ne dorim o viata mai buna si sa facem ceva pentru asta. Un luptator adevarat nu are timp sa se planga. Fie munceste, fie gandeste si actioneaza. Daca le face pe amandoua e minunat! Atunci se indeparteaza incet si sigur de criza. Gandirea pozitiva face parte din arsenalul unui luptator.

Asa poti sa traiesti cu criza langa tine, fara sa ramai cu ea. Destinul unui om nu depinde de o criza sau alta, depinde de puterea lui de a face fata provocarilor. Vad zilnic romani nascuti sa fie pesimisti. Parca isi doresc raul si vor sa-l atraga. Un supravietuitor nu gandeste asa! Nu atragi succesul cu un negativism continuu! Un supravietuitor al crizei este un luptator!

Uneori, viata ne face sa uitam de dorinte si sperante. Nimic nu poate fi mai rau de atat. Criza ramane oricum si in 2011. Conteaza cum vom iesi din ea.

Dragos Dragoteanu,

patron Euroest

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#sfaturi criza economica Romania, #Dumnezeu criza economica, #iubire ura criza , #criza economica romania