Adrian Vasilescu: Iesirea din recesiune nu inseamna iesirea din criza

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 19:47
1810 citiri
Adrian Vasilescu: Iesirea din recesiune nu inseamna iesirea din criza
Foto: Arhiva

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca iesirea din recesiune poate sa aiba loc in 2011, dar asta nu inseamna si iesirea din criza a economiei nationale.

"Sa speram ca iesim din recesiune la anul, in 2011, dar asta nu inseamna ca iesim din criza. Si dupa ce vom iesi din criza vom mai avea de furca cu cateva aspecte ale crizei, cum ar fi somajul, cu problemele de creditare, cu restructurarea", a spus Vasilescu, potrivit Mediafax.

Consilierul guvernatorului BNR a explicat ca termenul "recesiune" este inclus in cel de "criza" si nu trebuie sa le confundam.

"Foarte multe persoane fac confuzie intre cei doi termeni. Multi spun criza si inteleg recesiune, iar altii spun recesiune si inteleg criza. Criza inglobeaza recesiunea, si nu invers. Recesiunea este o faza a crizei, faza cea mai grea", a spus Vasilescu.

Oficialul BNR a mai spus si la inceputul saptamanii ca lumea este departe de a iesi din criza, dar Romania se afla si mai departe de acest moment. El a atras atentia si ca cei care vorbesc de iesirea economiei Romaniei din criza dau semnale false, creaza iluzii.

"Finalul crizei nu se apropie nicaieri in lume, cu atat mai putin la noi. Trebuie sa facem niste departajari, recesiunea este o faza, criza are mai multe segmente. Recesiunea se refera la crestere economica, la PIB (...) vom avea inca de a face cu blocaje de credite, criza pietei muncii ramane, a restructurarii ramane. Iesirea din criza e o iluzie, salariile pot sa creasca, dar nu iesim din criza", a declara atunci Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Adrian Vasilescu criza, #Adrian Vasilescu recesiune, #Adrian Vasilescu crestere economica , #criza economica romania
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
cu asa o clasa politica suntem toti constienti ca nu vom iesi din criza niciodata ; criza a fost si este in multe colturi ale planetei , dar eu de cand m-am nascut suntem in criza si de aceea am plecat incotro am vazut cu ochii