Ciolos: Chiar daca nu am iesit total din criza, lucrurile evolueza in modul bun

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 10:04
1128 citiri
Ciolos: Chiar daca nu am iesit total din criza, lucrurile evolueza in modul bun
Foto: Antena 3

Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, se arata increzator in capacitatea Romaniei de a trece peste probleme pe care criza economica le-a generat, considerand ca ne aflam deja pe drumul cel bun.

"Aceste obiective vin pe fondul unei crize economice. Analiza vine chiar daca nu am iesit probabil in mod total din aceasta criza, dar lucrurile evolueaza in modul bun", a declarat, vineri, Dacian Ciolos.

Comisarul european a precizat ca agricultura este un domeniu important pentru cresterea economica, subliniind necesitatea de a-i incuraja pe agricultori sa valorifice potentialul agricol din perspectiva durabilitatii.

"Nu putem vorbi de o crestere economica durabila fara sa tinem cont de domeniul agricol. Va trebui prin PAC (Politica Agricola Comuna, n.r.) sa dezvoltam elemente de incurajare a agricultorilor sa abordeze punerea in valoare a potentialului agricol din perspectiva durabilitatii, care nu mai trebuie sa fie pe viitor o constrangere, ci unul din elementele tehnologice ale agriculturii care trebuie integrate in abordarea tehnico-economica a dezvoltarii domeniului", a spus Ciolos, citat de Newsin.

El a evidentiat necesitatea unei reforme economice a aparatului administrativ si a unor sectoare esentiale pentru relansarea cresterii economice.

"Aceasta reforma se poate inscrie in aceasta perspectiva a Strategiei 2020 si ar putea avea elemente de competente a prezentei Romaniei in spatiul european si ar putea evidentia modul in care Romania, facand reforme, participa si la constructia sociala si economica europeana.

Ar fi elementul cel mai palpabil al prezentei Romaniei ca stat membru in spatiu european. Va fi nevoie de un parteneriat puternic intre Guvern, nivelul regional si cel local pentru a putea aplica acest plan de reforma", a explicat comisarul european.

Ciolos este, timp de doua zile, in vizita oficiala in Romania, pentru prima data de la investirea sa in functia de comisar european pe Agricultura.

Acesta va fi primit, vineri, de presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, si va avea o intrevedere cu primul-ministru Emil Boc, la sediul Guvernului.

Tot vineri, Ciolos va sustine un discurs in deschiderea conferintei "Privind catre viitor: Romania si strategia Europa 2020" si va sustine o conferinta de presa comuna cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Ciolos criza, #Ciolos Agricultura, #Ciolos Romania , #criza economica romania