Cum vad romanii economia si propriul buzunar in viitor - sondaj IRES

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 21:50
1108 citiri
Cum vad romanii economia si propriul buzunar in viitor - sondaj IRES
Foto: Arhiva

40% dintre romani cred ca economia tarii va merge mai rau decat pana acum in urmatorii patru ani, potrivit unui sondaj realizat de IRES.

20% dintre romani cred ca economia va fi aproximativ la fel, in timp ce 32% sunt mai optimisti si se asteapta la vremuri mai bune.

28% dintre respondenti sunt de parere ca in urmatorii patru ani situatia lor economica va fi mai rea, 29% se asteapta la acelasi nivel, in timp ce 34% spera ca viata lor va fi mai buna.

Cat au plans, ce-au facut si cum au petrecut romanii in 2010 - sondaj IRES

In privinta economiilor in anul care abia a inceput, niciun roman nu este dispus sa faca economii la imbracaminte, 39% sunt dispusi sa cumpere mai putina mancare, 62% au declarat ca vor fi mai cumpatati cand vor cumpara cadouri pentru familie, 39% vor incerca sa foloseasca mai putin combustibil, in timp ce 57% dintre respondenti vor renunta la mersul in vacanta.

63% dintre romani spun ca sunt convinsi ca vor fi nevoiti sa faca anumite sacrificii financiare inainte de redresarea situatiei economice, in timp ce doar 28% cred ca nu vor ajunge in acesta situatie.

De ce le-a fost frica romanilor, in 2010? - sondaj

Studiul a fost facut de IRES in perioada 16-17 decembrie 2010, pe 1.315 indivizi in varsta de peste 18 ani si are o eroare de +/- 2,8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#romani situatie economica, #romani economie Romania , #criza economica romania