Dan Matei Agathon: Romania nu-si poate juca la ruleta destinul

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 09:52
1665 citiri
Dan Matei Agathon: Romania nu-si poate juca la ruleta destinul

Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), sustine ca, daca in 2011 vor fi aplicate noi reduceri de salarii sau vor fi impuse noi taxe, Romania va intra in colaps.

"In anul viitor nu se poate discuta de niciun fel de reducere de salarii si de niciun fel de taxe. Daca se vor intampla aceste doua lucruri, atunci vom pune o placa mare de carton pe Romania si scriem mare 'INVENTAR'. Intram in colaps. Plecam in Ungaria, in Georgia, in Ucraina ca sa nu spunem ca plecam la Bruxelles(...) Romania nu isi poate juca la ruleta destinul pe 10 ani", a declarat Dan Matei Agathon, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.

Purtatorul de cuvant al ACRP a mai spus ca Guvernul trebuie sa fie recunoscator ca a primit o tinta de deficit de 4,4%, deoarece sunt tari cu mai putine atuuri decat noi carora le-a fost impusa o tinta de 3%.

"Tinta de deficit pentru 2011 este tangibila. Pe de o parte, ramane influenta cresterii TVA-ului care nu trebuie neglijata. Pe de alta parte, mai ramane o zona din salariile bugetarilor care nu vor creste cu certitudine la nivelul taierii cu 25%. Guvernul trebuie sa se comporte ca o gospodina care are o camara. Daca tot iei din ea si nu pui in loc, o sa constati ca e camara goala. Totul depinde de managementul guvernamental. Romania trebuie sa spuna mersi ca are o tinta de 4,4% fiindca sunt tari din UE carora nu li se accepta o depasire a deficitului de 3%.

Iata ca Ungaria, abia iesita din acordul cu FMI, in bazele unor masuri extrem de dure si de directe, isi face bugetul pe anul 2011 cu deficit de 3% fara bani de la Fond, numai din performantele economice din economia maghiara. Ce poate Ungaria trebuie sa poata si Romania. Daca Guvernul nu reuseste, sa-si stranga pixurile si sa plece. Sa vina alt guvern care e capabil sa faca acest lucru", a mai spus Agathon.

Citeste mai mult despre Dan Matei Agathon: Romania nu-si poate juca la ruleta destinul pe Business24.ro

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Dan Matei Agathon criza, #Romania criza economica, #Romania masuri redresare economica , #criza economica romania