GfK: Increderea romanilor, la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 16:59
1322 citiri
GfK: Increderea romanilor, la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani
Foto: ArhivaFoto.ro

Romanii si-au pierdut increderea, dupa aplicarea masurilor de austeritate, nivelul increderii, masurat de firma de cercetare GfK, inregistrand cea mai mare scadere din ultimii zece ani.

Astfel, 90 la suta din populatia tarii a resimtit deteriorarea situatiei economice generale, potrivit studiului GfK, remis Ziare.com.

Romanii sunt destul de pesimisti si atunci cand vine vorba de viitor, 78% nu se asteapta ca situatia sa se indrepte din punct de vedere economic in perioada urmatoare, ci din contra.

Daca in iunie 2009, trei din zece dintre cei chestionati credeau ca situatia financiara a familiei lor se va inrautati in urmatoarele 12 luni, intr-o mai mica sau mai mare masura, la diferenta de un an acest procent a crescut la mai mult decat dublu, 65% dintre ei declarand acelasi lucru.

Doar 6 la suta spera ca situatia lor sa se imbunatateasca in urmatorul an si 23 la suta se asteapta sa ramana la fel ca in prezent.

De altfel, 68 la suta afirma ca starea lor financiara s-a degradat, in timp ce doar 5 la suta sustin ca le merge mai bine decat in 2009.

Peste 8 din 10 romani declara ca nu pot economisi bani, in acest an, iar 85 la suta au aceeasi parere si despre anul viitor, invocand drept motive evolutia preturilor si a ratei somajului.

In contextul crizei economice, romanii nu au de gand sa cumpere case sau masini, 91 la suta din ei declarand ca nu au nici o intentie in acest sens, pentru urmatorii doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#nivel incredere romani, #studiu GfK incredere , #criza economica romania
Comentarii
Poza GB-e-Doby
GB-e-Doby
rank 5
Voi nu vedeţi ca nu mai aveţi ţară şi ca străini vi-s pruncii, cobitori învaţă ei ceva pe dinafară, dar n-au părinti, ei au meditatori.
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Romanii sunt un popor neprevazut si crud. Aproape toti conducatorii lor au platit... factura.