Inapoi, la grecii nostri: Conjuratia celor 7 astre pe 2017

Marti, 14 Iulie 2015, ora 09:04
3884 citiri
Inapoi, la grecii nostri: Conjuratia celor 7 astre pe 2017
Foto: Arhiva Ziare.com

E despre ceea ce va trebui, la un moment dat (si intr-un fel pe care cum nu-l putem anticipa), sa platim.

Marti, inainte de-a avea vreme sa se odihneasca si sa se calmeze dupa negocierile cu Grecia, membrii Eurogrup se vor reintalni la Ecofin.

Nicio zi de pauza si de limpezire inainte de-a analiza raportul privind finalizarea uniunii economice si monetare, dupa masurile sangeroase impuse Greciei pentru a intra - dupa cum spunea Angela Merkel - "intr-o alta cultura" economica.

Aceasta e conjunctura - internationala, economica si chiar psihologica - in care Romania va fi masurata si evaluata, dupa ce a anuntat ca nu va prelungi acordul cu Troica si dupa ce trei randuri de experti ai CE, FMI si BM au plecat de la Bucuresti asa cum au venit.

Neinitiatii stiu ca nu ar trebui sa avem probleme: avem, nu numai una dintre cele mai mari cresteri din Uniunea Europeana, dar si o inflatie mica, un deficit in grafic si, mai ales, cresterile din ultimii 2 ani (2013 si 2014) sunt sustenabile: dupa consolidarile disperate din 2010-2012 (care au extirpat tumorile cresterii din 2007-2008), economia a crescut din necesitate si oportunitate.

Initiatii stiu, insa, ca politica economica guvernamentala a ultimelor 3-4 luni (cu actiuni si efecte in sens invers celor luate cu doar un an in urma) ar trebui sa ne creeze insomnii.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Pentru a intelege de unde ne poate veni problema, sa privim putin in fata, cu numai 2 ani: pentru ca riscam ca, in 2017, o serie de efecte spectaculoase astazi ale politicilor economice sa se transforme in mod obiectiv in toxine la nivelul economiei si societatii.

    Alinierea unor fenomene nefaste si sinergia unor parametri critici care ar putea dezechilibra macroeconomic Romania in 2017, intr-un mod asemanator (dar pe un alt palier) celui in care deciziile economice ale Guvernului Tariceanu din 2008 au avut nevoie de 5 ani de masuri pentru redresare.

    Citeste mai departe analiza lui Cristian Grosu despre grecii nostri si conjuratia celor 7 astre pe 2017 pe Curs de guvernare

    ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
    ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
    Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
    Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
    Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
    Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
    #Grecia Romania masuri economice, #comparatie Grecia Romania, #romania deficit, #Romania Ponta masuri populiste , #criza economica romania