Ziare.com

LaSalle: Aparent, economia Romaniei a trecut de perioada grea

de Ana Voicu
Luni, 17 Mai 2010, ora 11:40

   

LaSalle: Aparent, economia Romaniei a trecut de perioada grea
Asemenea economiilor altor tari din vestul Europei, aparent si economia Romaniei a trecut de perioada cea mai grea. Este una dintre concluziile unui studiu realizat de compania Jones Lang LaSalle.

Analistii releva faptul ca in 2009 PIB-ul Romaniei a inregistrat o scadere de 7,1%, iar anul 2010 va aduce o crestere economica de 1% conform prognozelor publicatiei Global Insight, citate de in studiul LaSalle.

In ce priveste creditarea, compania noteaza ca pe piata locala aceasta este inca limitata. Pe de alta parte, cele mai recente date emise de catre Banca Centrala au evidentiat in continuare o scadere a volumului investitiilor straine directe.

Cum s-a ajuns la o criza a monedei euro?

In primele doua luni ale anului 2010, volumul investitiilor a atins 35% din volumul inregistrat in primele doua luni ale anului anterior.

In anul 2009, volumul investitiilor straine a fost de 4,899 miliarde Euro, in scadere de la 9,496 miliarde euro raportat pentru anul 2008. Cu toate acestea, in 2009 investitiile straine directe au acoperit 96,9% din deficitul de cont curent, comparativ cu 2008 cand au acoperit doar 58,8%.

Pentru anul 2010 sunt asteptate miscari sociale ale unor blocuri sindicale ca urmare a implementarii unor masuri de austeritate in sectorul de stat, spune studiul.

Randamentul investitiilor in imobiliare

Chiar daca investitorii prefera in continuare cladiri existente, proiectele de inalta calitate aflate in stadiu de dezvoltare devin din nou de interes pentru unii investitori.

Prima Casa 2: Dezvoltatorii imobiliari se plang de "hartogaraie"

Mai multe fonduri cu cerinte de randamente medii si mari au realizat ca e putin probabil sa poata achizitiona active performante la preturi de active neperformante si drept urmare sunt dispuse sa analizeze proiecte de calitate aflate in dezvoltare, care au fundamente puternice si dezvoltatori de renume. Cu toate ca amploarea si ritmul revenirii activitatii tranzactionale nu sunt clare, fondurile de investitii au aratat recent un interes crescut fata de piata imobiliara din Romania.

Investitorii care doresc sa isi faca intrarea in piata acum se asteapta sa beneficieze de imbunatatirea conditiilor economice pe termen mediu precum si de cresterea numarului fondurilor de investitii care vor face achizitii in Romania in viitor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1574 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce economie baaaaaaaaaaaaaaa??????

ca avem minister...ce ne spune ...nr datoriilor...
de ce ...mi-ati radiat firmulita ....afara cu unguri din tara...si rudele lor... si ceangai... si sasi...si tantari...fiscistilor ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor