Opinii: Munciti, sa avem cu ce plati pomenile electorale!

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 18:06
2224 citiri
Opinii: Munciti, sa avem cu ce plati pomenile electorale!
Foto: Arhiva

Saptamana care tocmai se incheie a fost marcata de mesaje de la cel mai inalt nivel din toate domeniile ca ar trebui sa muncim mai mult ca sa traim mai bine.

Ni s-au prezentat in acest sens multe date care sa ne arate ca tara nu mai poate functiona cu zeci de mii de asistati social si oameni care muncesc la negru, iar insusi guvernatorul Bancii Nationale ne-a spus ca cei care muncesc sunt de vina ca au indatorat tara.

Practic, s-a format o coalitie monstruasa a celor responsabili de aducerea Romaniei in prag de faliment care arata cu degetul spre dusmanul suprem al tarii - poporul.

Astfel, primul care a dat tonul, ca de obicei, a fost presedintele tarii, Traian Basescu, care, stiind ca nu mai are nevoie de girul asistatilor pentru ca nu mai candideaza la functii publice prea curand si-a anulat sloganul cu care i-a cucerit pe romani "Sa traiti bine", transformandu-l in "Munciti bine ca sa traiti bine", stiind ca memoria electorala e mult prea scurta pentru a retine asa ceva in cazul in care, vreodata, se va hotari sa le ceara un nou vot.

Cum nu se putea altfel, umbra lui Basescu, premierul Emil Boc, a preluat mesajul presedintelui, adaugand ca nu vrea sa vanda iluzii nimanui si ca asta este realitatea cu care ne confruntam si pe care trebuie sa o acceptam. Si cum o vorba din popor spune "lauda-te gura ca ti-oi da friptura", Boc nu mai conteneste sa spuna pe unde apuca ce minunate si extraordinare sunt masurile de austeritate si cat de curajos si neinfricat este el ca le-a luat.

Desi nou in Executiv, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, s-a prins si el cum sta treaba. Asa ca si-a facut un scurt discurs pe care il repeta de cate ori jurnalistii au neobrazarea sa-i puna intrebari incomode la care el oricum nu stie raspunsurile. Botis a adus acest discurs pe culmile perfectiunii sambata: "Guvernul nu ofera fericire, cautati fericirea in munca dumneavoastra si in perspectivele pe care le creati acestei tari. (...) Aveti rabdare, munciti, aveti rabdare, o sa treaca si perioada grea".

Si, pentru ca vorbeam de o coalitie aici, mesaje similare au venit si din partea BNR. Daca si aici cel care a dat toul a fost "capo di tutti capi", Mugur Isareascu, care le-a spus romanilor ca ei sunt de vina ca au indatorat tara, desi, daca ne aducem aminte, acelasi Isarescu incuraja creditul de consum, mesajul sau a fost continuat de secundul Adrian Vasilescu.

El a explicat de ce romanii sunt de vina - "Atunci cand bancile cad, toata tara cade dupa ele" - si a aratat ca tot romanii sunt cei care trebuie sa rezolve asta, cum altfel decat prin munca - "Va fi vorba despre reluarea creditarii cand vom pune un semn egal intre pofta de consum si pofta de munca".

Asadar, fiecare roman apt de munca este de vina pentru situatia in care este Romania acum, in niciun caz guvernantii, presedintele, parlamentarii sau reprezentantii bancii centrale.

Insa mare parte dintre cei care muncind si-au permis sa faca un credit si, deci, sa indatoreze tara, in afara de cei care in urma austeritatii impuse de Guvernul Boc au ramas fara locuri de munca sau muncesc in continuare jumatate de zi pe salarii de cateva milioane cu care abia mai pot supravietui, d-apai sa mai scoata si tara din criza, munceau si in urma cu 2-3 ani, isi plateau taxele la stat, iar statul, bun samaritean cum era atunci, alimenta sistemul de ajutoare sociale.

Si cum in Romania nimic nu este perfect si in niciun caz legile, s-a ajuns ca in acel sistem de ajutoare sociale sa intre aproape trei sferturi din populatia tarii, parlamentari de vaza cu declaratii de avere impreionante admitand ca se incadreaza, de exemplu, la ajutorul de incalzire.

Ca totul a inceput cu Guvernul Tariceanu ma intereseaza in acest moment prea putin. Guvernul Boc ar fi putut lua masuri inca de la mandatele I, II, III si chiar si IV. A preferat insa sa mentina populatia in zona dependentei de ajutoare sociale pentru ca un leu in plus la subventie si o galeata cu ulei, zahar si faina sa le garanteze votul la urmatoarele alegeri.

Politicienii tarii, de-a lungul celor 20 de ani de libertate, au preferat sa inrobeasca romanii si sa-i faca scalvii subventiilor decat sa puna ei osul la munca si sa aiba realizari care sa ii faca sa merite votul poporului.

Insa cum nesimtirea si tupeul sunt brand national, toti acesti oameni vin si ne cer sa scoatem tara din rahatul in care ei au bagat-o, vorbindu-ne ca unor vite ce trebuie sa petreaca mai mult timp pe imas pentru a da mai mult lapte. Si o fac cu zambetul pe buze stiind ca, vite fiind, vom uita si vom ierta si ii vom vota din nou pentru ca vom avea naivitatea sa credem din nou in promisiunile lor.

Au dreptate! Noi suntem singurii vinovati de situatia in care a ajuns tara!

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#Romania criza economica, #Isarescu romani datorii, #Basescu Boc munca romani, #munca fericire romani , #criza economica romania