Primul parc eolian din tara, gata pana in vara

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 22:57
3157 citiri
Primul parc eolian din tara, gata pana in vara

Pana in vara anului viitor va fi functional primul parc eolian din Romania, alcatuit din 72 de turbine si cu o putere totala instalata de 144 MW.

Prcul va fi construit de compania "Eolica Dobrogea SRL" si va fi amplasat in nordul judetului Constanta, in apropierea comunei Mihai Viteazu.

Directorul general al firmei "Eolica Dobrogea", Corneliu Dica, a declarat ca investitia, in valoare de 250 de milioane de euro, va fi realizata prin contributia unui investitor strategic pe aceasta piata, firma "Iberdrola Renovables", care este pe primul loc in Europa si pe locul secund in SUA in domeniul valorificarii resurselor energetice regenerabile, informeaza Green Report.

Studiile de impact realizate de specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii au relevat faptul ca parcul eolian este amplasat in afara zonei de pascut a gastelor si ratelor salbatice, precum si a habitatelor naturale iar riscul mortii pasarilor prin coliziune cu paletele turbinelor este redus.

Conform datelor centralizate la Agentia pentru Protectia Mediului, in Dobrogea, zona cu cel mai mare potential energetic eolian, au fost depuse cereri de aprobare a unor proiecte de centrale energetice ce totalizeaza 8.000 de MW, putere instalata, in vreme ce restul proiectelor la nivel national insumeaza aproximativ 4.000 de MW, putere instalata.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#parc, #eolian, #Eolica Dobrogea, #Corneliu Dica , #criza economica romania
Comentarii