Raidul de la Naftogaz viza gazele Romaniei, Poloniei si Ungariei

Joi, 05 Martie 2009, ora 12:11
1732 citiri
Raidul de la Naftogaz viza gazele Romaniei, Poloniei si Ungariei

Raidul de la Naftogaz al serviciilor secrete ucrainene viza o cantitate de gaz destinata Romaniei, Poloniei si Ungariei.

Autoritatile ucrainene suspecteaza ca Naftogaz ar fi confiscat, in mod ilegal, 6,3 miliarde de metri cub de gaz de la compania privata RosUkrEnergo, informeaza Bloomberg.

Cantitatea de gaz confiscata valoreaza 884 de milioane de dolari. "Actiunea agentilor secreti ucraineni a fost organizata pentru a descoperi contractele originale cu Gazprom. Compania Naftogaz ar putea intarzia platile, pentru ca nu se stiu datele exacte ale contractelor oficiale", a declarat Aleksandr Tuchinov, viceprim-ministrul Ucrainei.

Totusi, reprezentantii Gazprom au declarat ca sunt ingrijorati de situatia transportului de gaze prin Ucraina, dupa raidul de miercuri.

Dmitri Firtash, care detine jumatate din compania RosUkrEnergo, a declarat ca nu a incheiat niciun contract cu Guvernul din Ucraina si cantiatea de gaz vizata de serviciile secrete era destinata Romaniei, Poloniei si Ungariei.

"Cand Naftogaz va declara cantitatea exacta de gaz pe care o transporta si va prezenta documentele oficiale, statul va declara ca transportul de gaze se desfasoara in mod legal", a declarat Anatoli Makarenko, directorul Uniunii Vamale ucrainene.

Tuchinov a adaugat ca serviciile secrete "au arestat tot gazul din rezervele Ucrainei". In acelasi timp, premierul Timosenko a declarat ca aceasta actiune este "o lupta pentru 11 miliarde de metri cubi de gaz care aprtin Ucrainei" si ca nu va permite ca RusUkrEnergo sa achizitioneze aceasta cantitate.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#raid Naftogaz Romania, #Polonia Ungaria vizat , #criza economica romania