Romanii isi rup de la gura ca sa traiasca in lux

Luni, 29 Septembrie 2008, ora 12:04
3300 citiri
Romanii isi rup de la gura ca sa traiasca in lux

Cu toate ca nivelul de trai al romanilor nu este foarte ridicat, acestia prefera sa cumpere produse exclusive si scumpe.

In acest an, vanzarile de autoturisme si accesorii de lux s-au dublat, iar marile branduri internationale s-au inghesuit sa-si anunte intrarea in Romania.

Vara aceasta, pe litoral, parcarea oricarei discoteci din Mamaia arata ca un mare salon de masini, iar pe strazile din Bucuresti poti vedea, pe langa Dacii din 1970, masini Bentley sau Ferrari, informeaza Evenimentul Zilei.

De asemenea, exista multi pentru care casele din Romania nu mai reprezinta o atractie. Acestia isi cumpara imobile de lux in Dubai, Martinica sau Republica Dominicana ori isi iau case pe litoralul bulgaresc sau cel grecesc.

La aceasta ora, in Romania luxul nu se mai traduce numai prin case si masini. Accesoriile au devenit ultima moda printre bogati. Astfel, potrivit analistilor de pe piata, vanzarile de imbracaminte si accesorii de lux s-au dublat anul acesta fata de anul trecut.

Saptamana trecuta, sase romani si-au cumparat cel mai scump parfum din lume, "No.1", de la Clive Christian, in valoare de 3.000 de euro.

Si telefoanele mobile foarte scumpe sunt la mare cautare. Astfel, piata telefoanelor premium si de lux din Romania a fost estimata de catre analistii din domeniu la aproximativ 450 milioane de euro anul acesta.

Ultimele statistici releva ca unul din trei romani a achizitionat intr-un an minimum un obiect a carui valoare depaseste suma de 5.000 de lei.

Psihologii sustin ca romanii fac aceste cheltuieli, chiar daca isi "rup de la gura", din dorinta de a arata semenilor ca au un statut social mai mare decat cel real. Acestia doresc sa impresioneze si sa le arate celorlati ce viata prospera au.

Mai mult, romanii au inceput sa fie din ce in ce mai atenti si cu ce isi pun in casa, potrivit analistilor din piata. Anul acesta s-au inregistrat cresteri si pe segmentul de mobilier si design interior, liderii pietei fiind Class Living (Natuzzi), Rovere (distribuitor Armani) si Kyros (distribuitor Fendi Casa si Casina).

Iasul si Constanta sunt pe primele locuri, dupa Bucuresti, in ceea ce priveste numarul oamenilor cu bani, majoritatea acestora fiind si consumatori de produse si servicii de lux.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#romani, #lux, #masini, #apartamente , #criza economica romania