Romanii nu cred ca Guvernul Ponta va reusi sa rezolve criza economica - sondaj

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 20:17
2425 citiri
Romanii nu cred ca Guvernul Ponta va reusi sa rezolve criza economica - sondaj
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste jumatate dintre romani considera ca actualul Guvern nu va reusi sa rezolve problemele generate de criza economica, potrivit unui sondaj realizat de IRSS.

Mai exact, 52% din totalul repondentilor sunt pesimisti in ceea ce priveste capacitatea Executivului condus de Victor Ponta de a gasi solutii la criza economica, in timp ce 29% sustin ca Guvernul va reusi partial in acest demers, iar 9% cred ca va reusi in totalitate.

Dintre persoanele intervievate, 10% nu au stiut sau nu au vrut sa raspunda la aceasta intrebare.

Din punct de vedere al optiunilor politice, raspunsurile se prezinta astfel: 73% dintre sustinatorii PDL, 81% dintre sustinatorii PP-DD si 27% dintre cei care se declara sustinatori USL afirma ca actualul Guvern nu va reusi sa rezolve problemele generate de criza economica, in timp ce acest raspuns a fost dat de 55% dintre cei care nu au inca o optiune politica.

In schimb, 47% dintre sustinatorii USL, 15% dintre simpatizantii PDL si 14% dintre sustinatorii PP-DD sustin ca Guvernul va reusi partial in acest demers. De asemenea, 28% dintre cei care s-au declarat nehotarati au dat acest raspuns.

Optimistii, adica cei care afirma ca Guvernul va reusi in totalitate, sunt 5% dintre sustinatorii PP-DD, 10% dintre sustinatorii PDL si 23% dintre sustinatorii USL. La aceasta categorie, nehotaratii sunt doar 3%.

Romania - beneficii sau costuri in UE?

Din totalul repondentilor, 36% sunt in dezacord total cu afirmatia potrivit careia Romania a avut mai mult de profitat decat de pierdut dupa aderarea la Uniunea Europeana, iar 13% sunt in dezacord partial. La polul opus, 23% sunt in acord partial, iar 12% in acord total cu aceeasi afirmatie.

Sintetizand, 49% dintre repondenti considera total sau partial ca Romania nu a avut mai multe beneficii decat costuri dupa aderarea la Uniunea Europeana, iar 35% sustin asertiunea citata, fiind partial sau total de acord cu ea. Nu au raspuns la intrebare 16% dintre repondenti.

Sondajul a fost realizat de IRSS, la cererea TVH 2.0!, telefonic, pe un esantion de 407 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de plus sau minus 4,8%. Acesta va fi dezbatut joi seara, la emisiunea "Sondajul zilei".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sondaj Guvern rezolvare criza economica, #sondaj Guvern Ponta criza economica, #sondaj Guvern rezolvare criza, #Guvern rezolvare criza , #criza economica romania