Se deschide piata muncii din Belgia pentru romani?

Joi, 19 Martie 2009, ora 18:21
4990 citiri
Se deschide piata muncii din Belgia pentru romani?

Piata muncii din Belgia s-ar putea deschide pentru romani in luna mai, odata cu ridicarea restrictiilor pentru polonezi si alti cetateni din Estul Europei, a precizat ministrul belgian de Externe, Karel de Gucht.

La inceputul lunii decembrie, oficialii belgieni au decis sa extinda cu inca trei ani, pana la 1 ianuarie 2012, restrictiile privind accesul liber pe piata muncii impuse imigrantilor din Romania si Bulgaria. Decizia a fost motivata prin faptul ca "in vremuri de criza", este mai oportun sa li se dea de lucru somerilor belgieni si nu strainilor.

Dupa ce au reanalizat situatia, reprezentantii guvernamentali au ajuns la concluzia ca numarul muncitorilor straini nu va creste, masura urmand sa scoata din zona neagra o parte importanta a muncitorilor straini existenti in tara. In concluzie, acestia si angajatorii lor vor plati taxe si impozite la bugetul de stat.

Anuntul vine la o saptamana dupa ce Irlanda a anuntat ca va mentine restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari pana in 2011.

La sfarsitul lunii ianuarie, Austria a anuntat ca mentine restrictiile de munca pentru cetatenii din Estul Europei, pana in aprilie 2011. O decizie similara a luat si Germania, inca din toamna anului trecut.

Tot din mai 2009, restrictiile pentru accesul pe piata muncii vor fi ridicate pentru cetatenii romani si de catre oficialii de la Copenhaga.

In prezent, romanii pot muncii deja, fara sa detina permis de lucru, in conditii egale cu cetatenii acestor state membre in Ungaria, Grecia, Spania si Portugalia. Cele patru state au ridicat restrictiile pe data de 1 ianuarie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#muncitori romani Belgia, #piata muncii Belgia, #ridicare restrictii munca , #criza economica romania
Comentarii