Stolojan: Iesirea din criza va fi mai grea decat credem

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 18:26
1417 citiri

Romaniei ii va fi mult mai greu sa iasa din criza decat se crede, este de parere Theodor Stolojan, membru in Parlamentul European.

Potrivit spuselor sale, Romania a intrat in criza din punct de vedere al politicii monetare si fiscale, singura sansa fiind sa duca la capat reformele, relateaza Mediafax.

Stolojan a explicat ca politicile macroeconomice ale Romaniei nu au reusit sa gestioneze echilibrul extern, iar depasirea problemelor din 2008 s-a facut prin producerea altor riscuri, cum ar fi costul finantarii externe a statului.

"Romania nu mai are timp de a taragana reformele esentiale. Romania este in prezent la 31-32% cu resursele fiscale, in timp ce media din UE ajunge la 39-40% sau mai mult. Treaba nu se rezolva de la sine", a spus Stolojan.

Parlamentarul european crede Romania imita prea mult celalalte tari din Uniunea Europeana. "Studiile recente arata ca imitatia inteligenta este mult mai raspandita decat inovarea. Nu vreau sa dau mai multe detalii", a explicat Stolojan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Theodor Stolojan, #criza economica Romania , #criza economica romania