Ziare.com

Minerii de la CE Oltenia reiau, pe rand, lucrul dupa negocieri tensionate cu ministrul Energiei UPDATE

de Gabriel Kolbay
Joi, 17 Ianuarie 2019, ora 21:22

   

Minerii de la CE Oltenia reiau, pe rand, lucrul dupa negocieri tensionate cu ministrul Energiei UPDATE
Dupa 6 zile de greva, minerii de la CE Oltenia s-au intalnit joi, la negocieri, cu conducerea companiei. In premiera, la discutii a asistat ministrul Energiei, Anton Anton, pe care Viorica Dancila l-a trimis la Targu Jiu sa rezolve criza.

UPDATE: In cele din urma, cu toate ca n-au obtinut majorarile salariale cerute, minerii au inceput, rand pe rand, sa isi reia activitatea, a transmis joi seara Ministerul Energiei.

Dupa 6 zile de greva a minerilor, CE Oltenia a ramas aproape fara rezerve de carbune. Miercuri seara a fost oprit un grup al Termocentralei Rovinari din lipsa de materie prima, iar potrivit directorului unitatii, vineri ar fi urmat sa se opreasca si alte capacitati de productie.

Abia joi, la aproape o saptamana de la momentul in care mii de mineri au declansat greva la CE Oltenia, ministrul Energiei, Anton Anton, a decis sa se intalneasca cu ei si sa le asculte solicitarile.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Oamenii au povestit pentu Ziare.com ca au ajuns la capatul rabdarii si ca nu mai pot munci in conditii inumane, apropiate de cele dintr-un lagar de concentrare, pentru salarii minime.

In dimineata zilei de 16 ianuarie, administratia CE Oltenia a anuntat ca - dupa o noapte de negocieri cu sindicatele - ar fi ajuns la o intelegere. Mai exact, minerii ar fi fost dispusi sa renunte la protest in schimbul unei majorari salariale de 700 de lei si a acordarii de vouchere de vacanta.

N-a fost sa fie, insa. Parte dintre mineri - cum ar fi cei de la cariera Lupoaia - n-au intrerupt niciodata protestul. Iar cei care au fost pe punctul de a accepta oferta CE Oltenia s-au razgandit repede si au reintrat in greva in doar cateva ore.

Potrivit mai multor informatii aparute in presa, rezerva de carbune a CE Oltenia urma sa se epuizeze joi sau vineri.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, evolutia evenimentelor si impactul lor asupra alimentarii cu energie a Romaniei.

20.00 - Ministerul Energiei a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca activitatea este pe punctul de a reincepe, in carierele CE Oltenia.

17.54 - Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia spune ca - din cate stie - minerii nu sunt multumiti de oferta conducerii si n-au hotarat daca vor relua lucrul.

"Din cate stiu, doar la Cariera Rosia s-a decis reluarea lucrului. In rest nu stiu sa fi acceptat minerii oferta. De ce? Din cauza ca ei au cerut 1.000 lei net in plus, suma care sa fie inclusa in salariul tarifar. Asa era majorarea sigura, acolo. In plus, in functie de aceasta majorare se calculau si sporurile. Dar tot ce a oferit conducerea a fost un adaos de 1.000 lei brut la salariu. L-au numit spor de productie, ca sa li se para minerilor ca mai iau si ei un un spor. Dar minerii nu sunt prosti! Asta nu e spor, e un adaos care, in timp, poate fi eliminat. Oamenii vor hotara daca accepta, pana la urma, dar din cate am inteles eu, nu vor", a declarat pentru Ziare.com Nicu Bunoaica.

17.00 - Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat ca ia in calcul eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe baza de carbune, cum e CE Oltenia. Potrivit prevederilor OUG 114/2018, toate companiile din domeniul Energiei sunt acum obligate sa achite anual, catre stat, o taxa de 2% din cifra de afaceri a anului precedent. In cazul CE Oltenia, suma anuala de plata s-a ridica la circa 65 de milioane de lei.

16:45 - Directorul CE Oltenia, Sorin Boza, a declarat ca majorari salariale se vor acorda numai daca minerii accepta sa renunte de urgenta la greva. Si ministrul Energiei, Anton Anton a insistat pe reluarea imediata a productiei de carbune. In cazul in care activitatea miniera nu se reia, e foarte greu de spus ce se va intampla, a declarat Anton Anton.

"In urma discutiilor au rezultat niste solutii si eu garantez ca se vor intampla. Nu exista un dubiu si sindicatele au apreciat acest lucru. Au avut acum cateva zile au avut temeri ca una discutam si apoi nu se vor realiza. Totul se va intampla in conditiile in care se va relua munca in cariere. Stiu ca oamenii sunt nemultumiti. Am reusit si am discutat astazi, am asistat la discutii, nu am intervenit, dar am asistat la aceste discutii si cred ca solutiile sunt avatajoase si nu desfiinteaza compania. Daca nu reusim sa relumam azi activitatea, mi-e tare greu sa spun ce se va intampla", a spus ministrul Anton Anton.

16:36 - Discutiile dintre reprezentantii mierilor si administratia CE Oltenia la care a luat parte si ministrul Energiei, Anton Anton, s-au incheiat. Potrivit Mediafax, administratia CE Oltenia a oferit o crestere salariala de 1.000 lei brut, adica 585 de lei net.

Potrivit directorului CE Oltenia, Sorin Boza, se va acorda un spor pentru personalul muncitor din activitatea de productie, mentenanta, transport carbune, de 1.000 de lei brut, respectiv 585 lei net, pentru conducatori formatiilor de lucru din activitatea de productie, mentenanta, transport carbune va fi acordata o suma de 700 de lei brut, respectiv 409 lei net, iar pentru personalul de conducere din activitatea de productie, transport carbune va fi acordata o suma de 500 de lei brut, respectiv 292 lei net.

In plus, salariatilor le vor fi acordate vouchere pentru vacanta de 14.50 lei incepand cu data de 1 mai 2019 si prime de Pasti, prime de ziua meseriei, reprezentand un venit net de 330 de lei, transmite Mediafax.

16:01 - La negocierile cu administratia CE Oltenia, minerii au obtinut, pana la urma, declarativ, o crestere salariala neta de 1.000 de lei la salariul de baza, au spus surse din cadrul complexului energetic pentru Mediafax.

Cand au citit, insa, documentul care stabilea marirea de salarii, minerii au constatat ca administratia le oferea, de fapt, 1.000 de lei brut, nu net. Or, asta inseamna, de fapt, ca suplimentul de castig salarial era mult mai mic decat isi doresc minerii.

Un miner ajuns la prefectura - unde se poarta negocierile - a declarat pentru Mediafax ca vrea sa participe la discutii, intrucat nu are incredere in liderii de sindicat care il reprezinta.

"Liderii de sindicat nu ne mai reprezinta. Ne-au tradat. Eu vin cu mesaj de la muncitori. Vreti sa venim toti aici? Doua minute, transmit un mesaj si ies. Suntem praf. Pentru prima data in 50 de ani s-a oprit. Suntem praf, asta ii transmit de la colegii mei doamnei prim-ministru", a declarat omul care lucreaza la cariera Rovinari, pentru Mediafax.

14:45 - Vremea buna ofera o gura de aer proaspat sistemului energetic national, greu incercat in ultimele zile. Pentru ca e soare, celulele fotovoltaice livreaza, la orele pranzului, 509 MW, mult mai mult decat e media perioadei. Si eolienele produc 706 MW, mai mult decat era de asteptat, potrivit informatiilor de pe siteul Transelectrica. Din nefericire, in conditiile in care vremea se va schimba, productia de energie din aceste surse risca sa scada brusc.

13:46 - Directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, a declarat pentru Agepres ca, din cauza ca are rezerve de apa mai mici decat anul trecut, nu va putea livra suficienta energie incat sa suplineasca o eventuala intrerupere a productiei la CE Oltenia.

"Nu putem suplini 100% productia de energie la de Complexul Energetic Oltenia, cu debitele de acum. Putem produce maximum 3.500 - 3.800 de MW.

Comparativ cu anul trecut in aceeasi perioada, debitele raurilor sunt mult mai scazute, insa am intrat in iarna cu rezervele din lacuri mai mari decat cele obligatorii din programul de iarna"
, a spus Badea

Intrebat de jurnalistii agentiei publice de stiri daca Romania risca sa sufere de pe urma lipsei de energie, directorul Hidroelectrica a declarat ca, momentan, nu se pune aceasta problema, intrucat se poate importa energie suficienta.

"Scenariul de productie zero (la CE Oltenia) nu l-a luat nimeni in calcul. Din fericire, prognozele arata ca in urmatoarea perioada debitele vor fi in crestere. Insa vom vedea, pentru ca, de multe ori, prognozele nu s-au adeverit", adauga Badea.

13:21 - La inceputul sedintei de guvern, premierul Viorica Dancila a declarat ca a cerut "tuturor structurilor de siguranta nationala" sa afle de ce s-a ajuns in aceasta situatie de criza la CE Oltenia.

"Impreuna cu ministrii si autoritatile responsabile am analizat ce masuri pot fi luate ca CE Oltenia sa-si reia activitatea la capacitatea normala. Ne preocupa situatia si am tinut cont de toate semnalele aparute in spatiul public in ultimele zile.

Am cerut sa imi fie prezentata de urgenta situatia stocurilor de carbune, o analiza detaliata a situatiei minerilor, a salariilor si conditiilor de lucru. Corpul de Control va trebui sa verifice aceasta societate. I-am solicitat ministrului Energiei sa mearga la Targu Jiu, sa vorbeasca acolo cu oamenii si sa-mi prezinte solutii.

De asemenea, am cerut ca grupul de lucru interministerial pentru siguranta energetica sa fie convocat de urgenta.

Am solicitat structurilor de siguranta nationala informatii legate de aceasta situatie si informatiile privind achizitiile de energie din alte tari la preturi foarte mari pentru a intelege daca exista legatura intre acest blocaj si dorinta unora de a face profit pe spatele romanilor. Cu toate aceste date pe masa, vom putea lua deciziile care se impun pentru a nu pune in pericol sistemul energetic national"
, a declarat Dancila.

Intrebari ramase fara raspuns in urma declaratiilor premierului sunt: cat timp le va lua structurilor de siguranta nationala sa ofere datele, cand vor ajunge ele pe masa Guvernului si cand va avea acesta timp sa ia decizii, in conditiile in care rezervele de carbune ale CE Oltenia se vor epuiza in urmatoarele zile.

13.10 - Intalnirea dintre reprezentantii minerilor si conducerea CE Oltenia, la care participa ministrul Energiei, Anton Anton, a inceput, au confirmat pentru Ziare.com surse din Ministerul Energiei.

12:23 - Guvernul a anuntat ca Viorica Dancila a trimis corpul de control al premierului la CE Oltenia pentru a verifica "respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanta corporativa, modul de stabilire si acordare a drepturilor de natura salariala pentru personalul societatii Complexul Energetic Oltenia - S.A., respectarea normelor de sanatate si securitate in munca la nivelul acestei entitati, exploatarea resurselor minerale si constituirea stocurilor si realizarea programelor anuale de investitii si dezvoltare".

Comunicatul Guvernului nu mentioneaza, insa, de ce acest control dispus de Viorica Dancila incepe abia pe 17 ianuarie, adica la aproape o saptamana de la izbucnirea grevei minerilor.

11:59 - Ion Pisc, directorul sucursalei Rovinari a CE Oltenia, a declarat pentru publicatia specializata News Energy ca niciodata, in ultimii 38 de ani, nu a vazut o greva a minerilor care sa dureze atat de mult.

"Sunt nemultumiti, dar trebuie sa se aseze la masa. De 38 de ani muncesc in domeniu, de 30 de ani conduc centrala, am mai avut greve ale minerilor, dar s-a lamurit intr-o zi", a spus Ion Pisc.

11:47 - Grupul energetic de la Rovinari s-ar fi oprit din cauza ca nu avea depozit de carbune, sustin sursele Agepress.

Cu alte cuvinte, rezerve de materie prima ar mai fi la CE Oltenia, dar - in conditiile in care si transportul de minereu e paralizat de greva salariatilor - carbunele n-a putut fi adus pana la grupul de la Rovinari, pentru valorificare. Pentru a compensa oprirea grupului de la Rovinari care ar urma sa se redeschida abia duminca, CE Oltenia ar fi pornit - sustin sursele Agerpres - un grup de la Turceni si inca unul de la Isalnita.

La acest moment, in Romania se produc putin peste 7.300 de MW, din care 22,25% pe baza de carbune. In schimb, se consuma peste 8.662 de MW. Diferenta se acopera din import potrivit informatiilor Transelectrica.

10:53 - Minerii si liderii lor sindicali au inceput pregatirile pentru discutii. Oamenii sustin ca sistemul national energetic (SEN) e la un pas de colaps. Chiar si asa - din cauza ca nu mai pot suporta conditiile de munca - minerii sustin ca nu reiau productia de carbune fara o majorare a salariilor de 45%.

"La acest moment, toate activitatea miniera este oprita. Nu vrem sa speriem pe nimeni, dar sistemul energetic national (SEN) este la un pas de colaps. Indiferent cine ce ar spune, eu va spun clar: rezervele de carbune vor mai ajunge pentru o zi sau pentru putin mai mult de o zi.

In niciun caz, nu mai e vorba despre saptamani de functionare. Ceea ce trebuie, la acest moment, este sa gasim o solutie care sa ii multumeasca pe mineri, ca sa reinceapa lucrul. In mediu, la nivel de complex, in productie, omul ia in mana pana la 2.500 lei, cu tot cu sporuri si cu sambete si duminici muncite. Dar asta e mediul, altii iau mai putin de atat.

Asteptam sa vedem ce ofera astazi conducerea CE Oltenia. Noi ne dorim acea majorare de 45% pe care am solicitat-o deja"
, a declarat pentru Ziare.com, presedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Caldaruse.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11252 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Veorica Luceafarul salvator al Romaniei

https://kmkz.ro/de-ras/aparut-luceafaru-lu-veorica

https://www.facebook.com/kmkz.ro/

 

luceafarul huilei

sa ia ortacii si sa-i aduca la capitala ca sa pasca panselutele pe care le-au plantat in 13-15 iunie 90
ilici sa-i felicite la romexpo
rromanistanul n-are curent pentru ca l-a vandut asta-vara pe pret de nimic
inainte de 89 consumau energofagele vandute pe 2 lei de neulander de 10 ori mai mult
in 30 de ani investitii 0 barat doar facturi pentru fraieri

 

Arc peste timp

In '90 veneau minerii din Gorj la Bucureti sa faca ordine, in 20/19 trimite vaduva vesela jandarmii in Gorj sa le bage mintile'n cap minerilor . Tragedie sau farsa .
Olgutzo , parca le dadusi salariu maxim , sau nu ?

 

adusi 500 de chinezi sau Vietnamezi care asigura

productia de carbune , pana li se termina banii mineriilor nostri si se roaga frumos la patronat sa le dea de lucru si salariul vechi ... simplu ca buna ziua ...santajul nu tine ...si daca obiectivul este de importanta nationala si strategica se poate aduce si 500 de soldati sa lucre cateva saptamani in mina no problem ...

Mai Mitica,

Tu, tot pe vremea lui Ceasca traiesti?
Care soldati, care vietnamezi?

Pai daca iti doresti...

mergi si te ofera dumneata sa suplinesti lipsa momentana de forta de munca dispusa sa lucreze in conditiile existente.
Doneaza si pensia aia speciala sa aibe Orlando pentru biletele de avion din China, Vietnam...

Sa nu va inchipuiti

ca sunt pesedist dar un lucru nu inteleg oamenii astia. Ei lucreaza exclusiv pe motive sociale. Pentru ca in romania mineritul carbunelui mananca bani nu produce. Salariile lor sunt subventionate pentru ca ceea ce scot ei are putere calorica mica, e plin de impuritati si e mai scump decat ce s-ar importa din polonia. de unde s-ar aduce carbune net superior. Dupa ce ca produc de fapt paguba lucrand mai au si pretentii absurde. Sincer, imi e mila de ei. Lucreaza in conditii inumane pe salarii de mizerie. Dar nici nu pot fi asistati la infinit.

 

Ca tot nu esti pzdist

da 'ntelegi situatia. Nu mai bine sa-i incercam cu apa, cu gaze, cu foc ? Nu le mai platim ajutoare sociale - nu mai avem cui, importam carbune din Polonia cu spagile aferente, toata lumea fericita . Romania implinita .Idem programu' de guvernare. spor.

Si ce propui

sa ii tinem in mina pana trec la chinezi pe banii nostri? Oamenii normali la cap cum ar fi englezii si nemtii au taiat coada pisicii fara probleme si acum toti fostii mineri lucreaza bine mersi in servicii normale si platite normal. dar la noi exista 2 tipuri de idioti. Populistii pesedisti si populistii nepesedisti. De bine ce gandesc si guverneaza s-a dus *** economia, s-a dus *** leul, s-a dus *** siguranta popultatiei. Tin care esti, pesedist sau nepesedist?

Nu

Oamenii aceia merg la serviciu la fel ca oricare dintre noi si au dreptul sa ceara salarii ca oricare dintre noi.
Daca ti se pare ca e 100% ajutor social, atunci sa inchida minele si sa le dea ajutorul. Dar nu se poate ca nu avem energie suficienta.

Oamenii merg la serviciu (adevarat) ca fiecare

Cu o mare deosebire: conditiile impropii de munca.
Daca ar sta intr-un birou cand ploua, ninge, este ger sau e vreme torida probabil ceea ce-ar revendica ar fi mult mai putin.
Nu-i judecati! Sunt oameni simpli si fara prea multa scoala, folositi ani de zile ca masa de manevra electorala.

Economic vorbind, cam ai dreptate

Dar macar incearca sa ii intelege omeneste pe mineri. Ei stiu ca lucreaza "la stat". In ultimii 2 ani salariile bugetarilor au crescut in medie cu 44%. Ei aud in stanga si in dreapta de salarii nete ale unor bugetari ce fac munca de birou de 4000, de 5000, de 6000 de lei. Orice bugetar primeste 1500 de lei, vaucher de consumat in vacanta. Pensiile speciale au explodat si ele, dam pensii ca in Germania unor indivizi pensionati la 47 de ani.

Cumva e de inteles ca li s-a urcat sangele la cap in conditiile astea si nu mai stau ei sa cugete la ce pierderi are compania cand cer majorari de salriu. Ohohoh, si la ce pierderi o sa mai aiba, ca exact compania asta a fost lovita de "meseriasul" Orlando cu o taxare suplimentara de 2% din cifra de afaceri. Un ziarist l-a intrebat chiar pe loc pe Orlando ce o sa faca CE Oltenia. Evident ca discotecaru' habar nu a avut ce sa raspunda. El da ordonante de urgenta, sa vada altii dupa aia ce se intampla, nu e treaba lui asta.

Capusele Ministerului Energiei

Nu ar fi bine sa verifice cineva daca nu exista contracte capusa pe la Ministerul Energiei, prin care se sifoneaza bani?
Cine stie, cunoaste...prietenii ministrului stiu de ce...

 

aici ai perfecta dreptate

daca intri in ministerul energiei zici ca esti pe podiumul prezentarilor de moda. toate intretinutele si pilele posibile. taietori de frunza la caini. si toti din Giurgiu. au capusat ministerul la maxim. cat despre "ministru" ..... ma abtin. chiar am lucrat 10 ani in mineritul din zona si le dau dreptate amaratilor alora. conditii mizere, munca bruta, salarii vai de ele. directorii (pusi politic) in schimb masini la scara, vacante de lux in paradisuri turistice, vile in diverse zone, amante, salarii uriase etc.

Aia de la DNA au treba cu inscenari la judecatori

Nu cu capusarile cvasi-generalizate din ministere...

Pai ori suntem securisti, ori nu mai suntem.

Sa verifice serviciile, ca exact asta cere Veorica

"Am solicitat in această dimineață tuturor structurilor de siguranță informații legată de această situație extrem de gravă și verificarea celor apărute in spațiul public privind achiziții de energie din alte țări la prețuri foarte mari"

Aoleu, sa ii spuna cineva ca daca aia descopera ceva, orice, indiferent cat e de cumplit, imoral sau de ilegal, nu se poate folosi in instanta ca proba. Stiu ei Tudorel, Iordache si Dorneanu de ce.

Pai ori suntem securisti, ori nu mai suntem.

Voi sigur sunteti. ...Cu "k", nu cu "c"...

Nu de la sekuristi asteptam ceva pozitiv. Ei o folosesc ca sa se imbogateasca dand vina pe altii. Vezi UTI, Siveco, Tender, Nicolae, Cocos, Turcu, samd...
Mai speram insa ca sunt si securisti cinstiti prin servicii. Si ca sunt lasati sa-si faca treaba...

DNA nu mai exista analfabeto!

Si ce "inscenari" la judecatori ai vazut? N-au fost Sova si Ponta dati in judecata ca au furat din banii minerilor de la Rovinari, tot prin contract-capusa? Au fost scapati, pe motiv de "protocoale". Pai tot pe motiv de protocoale nu se va mai face nimic in tara asta, in schimb se va capusa pe rupte. Abuzul in serviciu a disparut din codul penal, asa ce ministrul face ce vrea el. In plus, nici licitatiile nu mai sunt ce au fost odata, s-au relaxat conditiile.

Se pare ca esti adeptul taierii cozii dintr'o lovitura

dupa ce ai taiat'o pe a ta . Fii fericit !

 

Glume Socialiste

Toti portarii de primarie, unu mai analfabet ca altul s-au procopsit cu salarii de 3000 de lei, sporuri al 14 lea salariu, spagi samd
Doar fondul asistatilor sociali din doua judete ar acoperi cererile minerilor.
Daca desfiintezi ministerul turismului nu e nici o pierdere! Banii sunt. Adica Dragnea poate cere si "insula iubirii pestelui" si "sobolanii" nu au ce pune pe masa!
Oamenii au dreptate !

 

1990 noi muncim-nu gandim...2019 psdistii, noi nu muncim-nu gandim

-nu studiem, dar tot va conducem...prin votul celor ca voi...incet incet ajung toti la sapa de lemn..unde nu-i cap vai de picioare=psdragnea!!!!noa da o vizita lu dragnea nu-i faceti?

 

HA,HA,HA!

Problema este rezolvata.A trimis duamna Veorica celebrul corp de control.Probabil ca va munci.."corpul" in mine ca altceva n-are ce face.

Veorica solicita informatii de la SRI ?!?!? Banuiesc ca are un

protocol de colaborare constitutional si legal, nu?
Guvernul de paie se infunda in mocirla coruptiei si impotentei intelectuale.
Odata cu oprirea fondurilor europene pentru state ca Romania unde nu mai exista stat de drept, plombeaza bugetul, care inca nu prea exista.
Greva minerilor vine ca o cireasa pe coliva statului perpendicular instaurat de ciuma rosie.
Si cum nici centralele atomice nu prea lucreaza, ... iarna asta va fi una interesanta. Poate ca taie si Putin robinetul de gaz...

 

O greva generala chiar acum

ar trimite-o pe veo unde ii e locul: la carpit ciorapi si nimic mai mult.

 

O suraestiamti

Presonal am indieli ca Veoricoaia se pricepe la carpit. Ea se pricipeste numa' al gavarit frangaleza praziliana. Prostanca asta es pricepe numai la barafa si ata si pupat in c..r sefu'. In alta ordien de ideii asta e inca un din "relizrili iepocale" ale guvernuli Dragnea-Valcov-Vulgutzoaia

16.01... Cresterea salariala de 1000RON

la brut fata de ceea ce s-a declarat ca fiind 1000RON crestere la net, va discrediteaza domnilor din conducerea CE Oltenia si ME.
Lipsa de respect fata de cuvantului dat, risca sa duca la o greva cu solidarizarea si altor salariati din sectoare "de stat".
Cum liderii de sindicat sunt contestati, este doar o amanare a exploziei sociale ce se va produce.

 

Din presa straina (www.msn.com)

"Romanian coal miners end strike after government hikes wages (1 hour ago)
BUCHAREST, Romania — Romanian coal miners have ended a week long strike after the energy minister offered them wage hikes and other perks.
Anton Anton met union leaders and miners at the Oltenia Energy Complex in southern Romania on Thursday and offered higher salaries, an Easter bonus and vacation vouchers.
Media and the ministry reported that miners agreed to resume work after the mining company also agreed not to punish them for the walkout, which began Friday in two coal mines and then spread to other mines in the area.
A local court declared the strike illegal on Wednesday. One of the company's three energy-producing units was forced to shut due to a lack of coal.
The complex provides brown coal for about 30 percent of Romania's electricity needs.
© DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images File picture of Romanian miners."

 

Felicitari Nicu Bunoaica!

Demonstreaza ortacilor ca-i poti reprezenta.
Uniti veti reusi sa-i puneti la punct atat pe ministru si politicieni cat si pe cei ce aveau ca sarcina ameliorarea conditiilor de munca.
Pentru cei ce sufera de boli profesionale declansate de conditiile de munca, pentru cei ce-s decedati sau invalizi datorita indiferentei actualei conduceri.
Daca Tribunalul Gorj n-a luat masuri impotriva celor (persoanelor fizice) vinovati pentru actualele conditii de munca, acestia este cazul sa mearga la puscarie asa cum se intampla in toata UE.

 

Da...

https://www.gorj-domino.ro/ipocritul-bunoaica-una-zice-si-alta-scrie-i-a-mintit-pe-mineri-ca-e-solidar-cu-ei-dar-considera-ca-protestele-sunt-decizii-luate-la-influenta-unor-grupuri-de-interese/

Sa ne imaginam

Esti in cariera la schimbul 3. Nici sa nu muncesti. Doar sa stai in frig si noroi 8 ore. Pe 2100-2500 net in mana. Sunt si salarii de 1900 net. O liftiera la spital castiga...oare cat? Si acolo, in cariera, se munceste greu. E drept oare?

 

Profesorul in stiinta "Loz in plic"

Sondatorul neamului, mai nou rasfatat de guralivul Ciutacu cu titulatura de 'profesor' (daca si figurantul asta plin de sine este profesor, sincer ii plang pe studentii sai!) isi dadea cu presupusul intr-o chestie in care este total pe-afara. Mi s-a parut mie, sau evoca nervos nevoie mare chestii din trecut? Oricum nu-l duce mintea mai mult de scremeala sondajelor sale vandute fraierilor. Problema mineritului trebuia de mult rezolvata in Romania. Aplicandu-se masuri radicale!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor