Care sunt cele 12 tari europene care ameninta stabilitatea financiara

Marti, 14 Februarie 2012, ora 19:54
6807 citiri
Care sunt cele 12 tari europene care ameninta stabilitatea financiara
Foto: Arhiva

Comisia Europeana a anuntat, marti, ca 12 tari europene, printre care Franta, Ungaria, Italia si Spania, ameninta stabilitatea financiara, deoarece au dezechilibre macroeconomice importante.

Aceste state vor fi analizate indeaproape de CE pentru a se determina amploarea dezechilibrelor si efectele produse pe termen lung, noteaza Reuters.

Lista cuprinde Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franta, Ungaria, Italia, Slovenia, Spania si Suedia.

CE nu a luat in considerare statele care au un acord cu Uniunea Europeana, precum Grecia, Irlanda, Portugalia sau Romania, pentru ca acestea sunt supuse deja unei supravegheri economice sporite.

"Criza datoriilor a evidentiat riscurile la care este supusa stabilitatea financiara din cauza dezechilirelor macroeconomice. Politicile fiscale sanatoase, detectarea timpurie si corectarea dezechilibrelor economice riscante sunt conditii necesare pentru revenirea la crestere durabila si la crearea de locuri de munca", a declarat comisarul pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn.

CE a precizat ca Marea Britanie si Franta au inregistrat un declin in privinta exporturilor, iar in Italia, nivelul de competitivitate este foarte scazut. In plus, Spania are de suferit de pe urma construciilor de noi locuinte si a exploziei de credite din ultimii ani.

Aceasta "lista neagra" nu cuprinde Germania, semn ca, spre deosebire de Franta, aceasta tara nu mai are nevoie de reforme pentru a avea o economie stabila.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Olli Rehn Comisia Europeana, #12 tari stabilitate financiara, #criza Europa , #criza financiara