Criza ar putea trimite Europa in mormant de timpuriu

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 10:08
2460 citiri
Criza ar putea trimite Europa in mormant de timpuriu

Ministrul australian al Afacerilor Externe, Kevin Rudd, a tinut recent prima pagina a ziarelor, el facand cateva declaratii controversate, printre care aceea ca criza financiara ar putea trimite de timpuriu Europa in mormant, mai ales in contextul in care Asia se ridica.

Vorbind la Conferinta pe teme de securitate de la Munchen, fostul premier australian, in prezent ministru al Afacerilor Externe, a avertizat ca Europa trebuie sa-si reconsidere pozitia, in conditiile in care China si Asia, care continua sa se dezvolte din punct de vedere economic, au si o tot mai mare influenta politica, relateaza Herald Sun.

Ministrul a declarat ca Europa "inca mai are multe de oferit" in ceea ce priveste diplomatia, insa a devenit mult prea preocupata, excesiv de preocupata de problemele sale interne, in ceea ce priveste economia si zona euro, in particular, riscand astfel sa ajunga de timpuriu in mormant.

"Nu vrem asta. Credem ca Europa are forta pe care o poate da si restului lumii, insa nu vedem deloc asta in acest moment", a spus el.

In replica la afirmatiile sale, comisarul european Michel Barnier a declarat ca Europa ar putea iesi mai puternica si mai bine organizata din aceasta criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Kevin Rudd criza Europa, #criza financiara Europa, #Michel Barnier criza Europa , #criza financiara
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă scapă de toţi politrucii gen Berlusconi şi etatizează sistemul