Criza in Grecia: Retragerile ar putea fi limitate la 20 de euro/zi si tribunalele inchise

Marti, 30 Iunie 2015, ora 00:07
6403 citiri
Criza in Grecia: Retragerile ar putea fi limitate la 20 de euro/zi si tribunalele inchise
Foto: Captura Youtube/Elite NWO Agenda

Vestile din Grecia sunt tot mai sumbre. In timp ce elenii au intrat in ultimele ore dinainte de momentul in care fie vor plati transa catre FMI, fie vor intra in incapacitate de plata, noi masuri de control de capital sunt luate.

Postul de televiziune grec Mega TV citeaza surse care sustin ca retragerile din bancomate ar putea fi limitate la 20 de euro/zi, informeaza The Telegraph.

Pragul de luni a fost de 60 de euro/zi si a creat panica printre cetateni, care s-au asezat la cozi imense in fata bancomatelor, ba chiar si a bancilor, desi toate unitatile erau inchise.

Grecia nu va plati maine niciun euro FMI si ameninta cu justitia. Tsipras cere un "NU" masiv la referendum - LIVE

Mai mult, Publicatia Kathermini transmite ca tribunalele vor fi inchise in Grecia incepand de maine si pana pe 8 iulie.

Grecii au intrat deja in ultimele ore inainte de momentul zero in care trebuie sa ramburseze FMI un imprumut de 1,8 miliarde de dolari, insa oficiali guvernamentali in frunte cu premierul Tsipras deja au anuntat ca aceasta plata nu va fi facuta.

Tsipras ataca: Sa nu ucida democratia in locul in care s-a nascut. Ramanem calmi in fata santajului

Elenii solicitasera ultima transa din planul de urgenta pentru a-si achita datoria. Tara si bancile sale supravietuiesc din fondurile de urgenta acordate de BCE. Daca Grecia nu cedeaza in fata Comisiei Europene, care conditioneaza eliberarea ultimei transe din planul de salvare de noi masuri de austeritate, va intra in faliment.

La Atena aproape 20.000 de protestatari s-au strans in fata Parlamentului elen, in Piata Syntagma, pentru a demonstra fata de masurile de austeritate si a-si arata sustinerea pentru guvern, asa cum le-a cerut premierul Alexis Tsipras.

Grecia ameninta UE cu justitia: Statutul nostru de membru nu este negociabil!

Tsipras a mai facut un apel si luni seara catre cetateni, rugandu-i sa voteze in numar cat mai mare "NU" la referendumul de pe 5 iulie, cand vor fi consultati daca Grecia ar trebui sau nu sa accepte acordul propus de creditorii internationali.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Grecia limita retrageri bancomate 20 euro, #Grecia tribunale inchise, #Grecia faliment , #criza financiara